• Zaterdag 4 maart heeft het eerste honkbalteam van HCAW de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gespeeld. In de eigen Rob Hoffmann Vallei werd Overgangsklasser RCH-Pinguïns, in negen volledige innings, met 2-1 verslagen.
  Komende weken staan er voor het team, dat dit jaar onder leiding staat van hoofdcoach Roeland Henrique, Rudy Dirksen (assistent-coach) en Richard Tensen (pitching-coach), nog een aantal oefenwedstrijden op het programma. Zo treffen de Bussumers komend weekeinde, ijs en weder dienende, tweemaal regerend landskampioen Curaçao Neptunus. Zaterdag 11 maart treffen beide teams elkaar in Bussum, zondag 12 maart in Rotterdam. Beide duels beginnen om 14.00 uur.

  In het weekeinde van 18 en 19 maart staan twee ontmoetingen met het tweede team op het programma. HCAW 2, dat vorig jaar nog het Rookie Team was, komt uit in de Overgangsklasse. Ook deze duels beginnen om 14.00 uur.

  In het weekeinde van 25 en 26 maart neemt HCAW traditiegetrouw deel aan het MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi. Ditmaal treffen de Bussumers in Nijmegen Hoofddorp Pioniers, DSS en gastvereniging De Hazenkamp.
  In het eerste weekeinde van april treffen HCAW en DSS elkaar opnieuw. Zaterdag 1 april (om 14.00 uur) in Bussum, een dag later (om dezelfde tijd) in Haarlem.

  Tijdens het tweede weekeinde van april vindt in Bussum het door HCAW zelf georganiseerde I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi plaats. Vanwege het wegvallen van Kinheim uit de Hoofdklasse kent het toernooi dit jaar helaas maar drie deelnemers. Naast de Bussumers zelf zullen L&D Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers acte de presence geven. Omdat het toernooi dit jaar maar drie deelnemers kent komt de wedstrijd op vrijdagavond 7 april te vervallen. Zaterdag 8 en zondag 9 april worden er in totaal zes wedstrijden gespeeld.

  De competitie in de Hoofdklasse, die dit jaar vanwege het wegvallen van Kinheim slechts uit zeven teams bestaat, zal op donderdag 13 april een aanvang nemen. In het openingsweekeinde van de competitie is Hoofddorp Pioniers de tegenstander van HCAW. De Bussumers spelen op zaterdag 15 april de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.