• Heren I goed uit de startblokken

  Het eerste honkbalteam van HCAW is bij de start van de reguliere competitie goed uit de startblokken gekomen. Van de drie ontmoetingen met Hoofddorp Pioniers werden er dit weekeinde twee gewonnen. De derde ging pas in de laatste slagbeurt nipt verloren. Door te laten zien dat ze zich kunnen meten met de nummer drie van vorig seizoen hebben de Bussumers direct hun visitekaartje afgegeven.

  In de openingswedstrijd van het seizoen sloegen de Bussumers er, donderdagavond, lustig op los. Mede dankzij zestien honkslagen scoorden de Bussumers maar liefst veertien keer. De eerste wedstrijd van het seizoen duurde dan ook niet langer dan zeven innings: 4-14.

  Zaterdagmiddag hield HCAW-werper Kaj Timmermans de Hoofddorpse slagploeg acht innings lang in bedwang. Dankzij één punt in de derde en één in de zesde inning gingen de Bussumers met 2-0 aan de leiding op het moment dat Timmermans de heuvel verliet. Het lukte zijn opvolger, Sedley Karel, echter niet de voorsprong vast te houden. Een homerun van Quintin de Cuba bezorgde Hoofddorp Pioniers, naar later bleek, een beslissende voorsprong: 2-3. Hoofddorp Pioniers scoorde die inning nog één maal waardoor de uitslag op 2-4 kwam.

  Zondag herpakte HCAW zich goed na de nipte nederlaag van zaterdag. In de eerste negen innings van de wedstrijd namen de Bussumers tot drie keer toe de leiding. Evenzoveel keer zag HCAW Hoofddorp Pioniers echter weer langszij komen. Er moest dan ook een verlenging aan te pas komen om tot een winnaar te komen. In de elfde inning kwam HCAW voor de vierde keer die middag op voorsprong. Ditmaal gaven de Bussumers de leiding echter niet meer uit handen: 3-5.

  Bij HCAW maakte ex-profhonkballer Rachid Engelhardt dit weekeinde zijn rentree in de Nederlandse honkbalcompetitie. In 2011 maakte Engelhardt in het shirt van HCAW ook zijn debuut in de Hoofdklasse. In dat jaar kwam hij in acht wedstrijden voor HCAW in actie. Na het seizoen vertrok hij naar het Haarlemse Kinheim waarvoor hij twee seizoenen in actie kwam. Medio 2013 tekende hij een contract bij de Baltimore Orioles. Van 2014 tot en met 2016 was hij actief bij de Amerikaanse proforganisatie door wie hij onlangs werd ontslagen.

  Komend weekeinde staan er voor spelers van Heren I drie ontmoetingen met het Utrechtse Pickles UVV op het programma. Zowel donderdag als zondag wordt er in Bussum gespeeld. Zaterdag treffen beide teams elkaar in Utrecht.