• HCAW twee keer te sterk voor Storks

  Twee keer was het eerste honkbalteam van HCAW dit weekeinde te sterk voor promovendus Silicon Storks. Op Hemelvaartsdag werd er, in Den Haag, met 3-12 gewonnen. Zaterdag trok de ploeg van Roeland Henrique Sr. in eigen huis, met 3-2, nipt aan het langste eind. Zondag werd verzuimend de promovendus opnieuw te verslaan. In Den Haag ging HCAW, na tien innings, onnodig onderuit: 12-11.

  Op Hemelvaartsdag begonnen de Bussumers voortvarend aan het drieluik tegen de ploeg uit Den Haag. Direct in de openingsslagbeurt werd een 0-3 voorsprong genomen en na zes volledige innings was de stand 0-9 in Bussumers voordeel. Het lukte HCAW niet om tijdig het benodigde tiende punt op het scorebord te krijgen om zo de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Uiteindelijk scoorden beide teams nog drie keer, wat de 3-12 eindstand opleverde.

  Zaterdag vergaten de Bussumers de goede lijn van donderdag door te trekken. In de eerste inning lukte het niet om met volle honken door te drukken. Een inning later zette Silicon Storks zichzelf wel op het scorebord: 0-2. Via Roelie Henrique deed HCAW snel daarop iets terug (1-2), maar een echte vuist maken lukte dit keer niet. In de achtste slagbeurt keerde het tij echter. Een honkslag van Bryce Cherry stelde Delano Selassa in staat op de gelijkmaker te scoren: 2-2. Dankzij een ‘delayed steal’ trok HCAW even later de winst alsnog naar zich toe: 3-2. Cherry liet zich bewust handig insluiten tussen het eerste en tweede honk. Uiteindelijk sneuvelde hij zelf, maar met zijn actie hield hij de verdediging van Storks lang genoeg bezig om Henrique in staat te stellen om het winnende punt over de thuisplaats te lopen: 3-2.

  Zondag werd verzuimd de punten opnieuw bij te schrijven. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bussumers. Via 0-2, 1-3 en 1-5-tussenstanden leek HCAW een eenvoudige middag te hebben. In de zevende inning ging het echter mis. Met vijf Haagse punten gaven de Bussumers de riante uitgangspositie uit handen: 6-5. Een slagbeurt later werd de leiding meteen weer overgenomen (6-7) maar in de tweede helft van de negende inning kwamen de gastheren toch nog langszij: 7-7. Met vier punten in de verlenging leek het voor de Bussumers toch nog met een sisser af te lopen (7-11). Totdat voormalig HCAW’er Aldi Guzman de bal even later, met volle honken, over de omheining sloeg: 11-11. Een honkslag, een opofferingsstootslag, een veldfout en opnieuw een honkslag brachten Silicon Storks uiteindelijk alsnog de tweede zege van het seizoen: 12-11.

  Komende week staan er voor HCAW drie ontmoetingen met DSS op het programma. Waar HCAW tot nu toe acht punten uit acht negen wedstrijden haalde (derde plaats) kwamen de Haarlemmers niet verder dan vijf punten. Daarmee bezetten ze op dit moment (samen met Hoofddorp Pioniers) de zesde plaats op de ranglijst.

  Zowel aanstaande donderdag (aanvang 19.30 uur) als op Pinksterzondag wordt er in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei gespeeld. Vanwege het internationale Pinkstertoernooi dat er op de velden van HCAW plaatsvindt begint het treffen zondag pas om 18.00 uur. De toegang voor dit duel is gratis. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar in Haarlem. Dit duel begint om 14.00 uur.