• HCAW wint ook twee keer van DSS

  Waren de honkballers van HCAW vorig weekeinde twee keer te sterk voor promovendus Silicon Storks, dit weekeinde werd DSS, naaste concurrent voor een plaats bij de Top-4, tweemaal verslagen. Donderdag eindigde de wedstrijd met 3-0 in Bussums voordeel, zaterdag werden de punten in Haarlem achtergelaten (6-2), Pinksterzondag gingen de Bussumers in de tiende inning met de overwinning aan de haal: 4-3.

  Ondanks dat er één partij verloren ging werden er dit weekeinde goede zaken gedaan. Het lukte de Bussumers de derde plaats op de ranglijst in handen te houden. Achter koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zitten de ploegen kort op elkaar. Met twaalf punten uit twaalf duels bezet HCAW dus nog altijd de derde plaats. De Bussumers worden op de voet gevolgd door Quick Amersfoort (elf uit twaalf) en De Glaskoning Twins (tien uit twaalf).

  Donderdagavond boekte HCAW een zakelijke overwinning. Met twee punten in de eerste inning legden de Bussumers al vroeg de basis voor de 3-0 overwinning.

  Te weinig slagkracht en te veel veldfouten deden de ploeg van hoofdcoach Roeland Henrique Sr. twee dagen later de das om. Het lukt HCAW zaterdag niet om een vuist te maken tegen DSS: 2-6.

  De wedstrijd op Pinksterzondag zorgt ieder jaar weer voor spektakel. Dit jaar was dat niet anders. Eén punt in de eerste en in de zesde inning brachten HCAW op een 2-0 voorsprong. In de zevende inning kwamen de gasten uit Haarlem op gelijke hoogte: 2-2. HCAW reageerde direct, in de gelijkmakende zevende inning werd opnieuw de leiding genomen: 3-2. Die voorsprong hield niet lang stand, na acht innings stond er weer een gelijke stand op het scorebord: 3-3. In de negende inning kwamen beide partijen niet tot scoren waardoor een verlenging noodzakelijk werd. DSS scoorde in de eerste helft van de tiende inning niet en even leek de gelijkmakende slagbeurt ook voor HCAW op niets uit te draaien. Roelie Henrique kwam wel op het honk maar in zijn poging, om op een verre vangbal, iets te forceren sneuvelde hij even later op het tweede honk: dubbelspel. Met twee man sloegen zowel Seb Visser als Berend Ruben vervolgens een honkslag. Met Patrick Bok aan slag gooide de werper van DSS echter een wilde worp. Met zijn snelheid wist de, net uit Amerika teruggekeerde Julian Rip, (ingezet als pinch-runner voor Visser) daarop de thuisplaat te bereiken: 4-3!

  Komende week aan HCAW opnieuw de taak om de achtervolgers voor te blijven. De Bussumers gaan tweemaal op bezoek bij L&D Amsterdam. Zowel aanstaande donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als op zondagmiddag (14.00 uur) wordt er op het Amsterdamse Sportpark Ookmeer gespeeld. Zaterdagmiddag ontmoeten beide ploegen elkaar dan in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Dit duel begint om 14.30 uur.