• Roeland Henrique Sr. stopt na dit seizoen als hoofdcoach

    Roeland Henrique Sr. heeft besloten na dit seizoen te stoppen als hoofdcoach van het eerste honkbalteam van HCAW. De zestigjarige Amsterdammer heeft de clubleiding en de spelersgroep daar voorafgaand aan de serie tegen Curaçao Neptunus van op de hoogte gesteld.

    Na drie jaar betrokken te zijn geweest bij de selectie waar zijn zoon, Roelie Henrique, als speler actief is heeft Henrique Sr. besloten meer tijd aan zijn privéleven te willen besteden.

    Voorafgaand aan het seizoen van 2016 trad Henrique Sr. toe tot de technische staf van de Bussumse hoofdmacht. Tijdens zijn eerste seizoen in Bussum fungeerde de Amsterdammer als assistent-coach. Na het vertrek van toenmalig hoofdcoach Roy Berrevoets nam Henrique Sr. het stokje over en gaf hij vanaf 2017 twee seizoenen lang leiding aan de spelersgroep.

    Onder zijn leiding lukte het HCAW steeds dichter bij de Top-2 van Nederland te kruipen. Zo heeft HCAW het zowel L&D Amsterdam als Curaçao Neptunus dit seizoen knap lastig weten te maken. Plaatsing voor de Holland Series, de finale in de strijd om het landskampioenschap, zat er dit seizoen echter niet in.

    HCAW dankt Henrique Sr. voor de zeer prettige samenwerking van de afgelopen drie jaar en wenst hem veel succes in de toekomst. De komende tijd zal HCAW op zoek gaan naar een opvolger van de Amsterdammer.