• wint serie van Hoofddorp Pioniers

  Op bijzondere wijze hebben de honkballers van HCAW dit weekeinde de serie van drie ontmoetingen met Hoofddorp Pioniers weten te winnen. De wedstrijden van donderdag (6-6, tien innings) en zaterdag (0-0, twaalf innings) kenden beide geen winnaar. Zondag trokken de Bussumers de overwinning vrij eenvoudig naar zich toe: 1-5.

  Donderdagavond leek HCAW er lange tijd ook met de winstpunten vandoor te gaan. In de laatste inning van de reguliere speeltijd verspeelden de Bussumers echter een voorsprong van drie punten: 6-6. In de tiende inning kwamen beide teams niet meer tot scoren.

  Zaterdag gooiden werpers Kaj Timmermans en Jiorgeny Casimiri samen een sterke wedstrijd voor HCAW. Beiden stonden Hoofddorp Pioniers weinig toe. Aan de kant van de Hoofddorpers deden Lars Huijer en Paul Kirkpatrick hetzelfde. Vooral in de verlenging kreeg HCAW een aantal grote kansen om de volle winst in eigen huis te houden, maar de Bussumers verzuimden die kansen te verzilveren: 0-0 (twaalf innings).

  Zondag was het de sterk werpende Dennis Burgersdijk die HCAW de weg naar de overwinning wees. Net als Timmermans en Casimiri stond Burgersdijk de Hoofddorpse slagploeg vrij weinig toe. Al vroeg in de wedstrijd nam HCAW het heft in eigen hand. Een honkslag en drie vrije lopen zorgden in de tweede inning voor het eerste Bussumse punt: 0-1. Een inning later verdubbelde de ploeg van Dè Flanegin en Rudy Dirksen de voorsprong (0-2). In de zevende inning werd het 0-3, in de achtste 0-5. In de allerlaatste slagbeurt deed Hoofddorp Pioniers nog iets terug (1-5), maar de Bussumse zege kwam niet meer in gevaar.

  Dankzij de vier punten van dit weekeinde is HCAW een plaatsje gestegen op de ranglijst. Na dit weekeinde wordt de vijfde plaats gedeeld met Twins Oosterhout. Beide teams hebben vier punten minder dan Quick Amersfoort, de huidige nummer vier.

  Komende week mogen Dè Flanegin, Rudy Dirksen en hun mannen proberen verder omhoog te kijken. Dan staat een drieluik met hekkensluiter Silicon Storks op het programma. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag treffen beide teams elkaar in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Zaterdag strijden beide teams in Kijkduin om de punten. Zaterdag begint de wedstrijd om 14.00 uur, zondag een half uur later (14.30 uur).