• Uitnodiging voor de film TURN! op 5 feb a.s.

   Image result for logo scimitars"Scimitars nodigt ouders en staf uit voor het bijwonen van de film TURN!

   

  Deze film wordt op ons verzoek gedraaid in het Filmhuis Bussum, Brediusweg 1, 1401 BH Bussum op woensdag 5 februari 2020 om 21:00 uur.

  Nu denkt u misschien: ‘Wat heeft turnen met honkbal te maken?’ Weinig natuurlijk. Maar deze documentaire gaat over de vraag hoe we omgaan met jong sporttalent. En dat is een thema dat bij HCAW ook leeft. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als ook de stem van HCAW gehoord wordt in het gesprek dat we na afloop van de film organiseren.

  Scimitars biedt u deze film heel graag aan en wij hopen dat wij u mogen verwelkomen. Wij willen graag weten hoeveel plaatsen wij moeten reserveren en vragen u om via e-mail kenbaar te maken of u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen (partners, introducés; geen spelers!)
  Uw aanmelding svp zo spoedig mogelijk naar penningmeester@scimitars.nl

  De informatie even op een rijtje:

  Documentaire ‘Turn!’ met nagesprek in Filmhuis Bussum

  Woensdag 5 februari, 21.00 uur

  Wat als je kind een sporttalent blijkt en al jong in een wereld vol verwachtingen, spanningen, teleurstellingen en offers terechtkomt – net als jijzelf? 

  Filmmaker Esther Pardijs maakte een persoonlijke documentaire over een complexe opvoedparadox. Ze onderzoekt de wijze waarop ze als moeder haar getalenteerde negenjarige zoon Roman begeleidt in de turnwereld en schrikt van haar eigen fanatisme. Ze wil toch alleen maar dat haar kind gelukkig is? Ook volgt ze andere ouders die in hetzelfde topsportschuitje zitten, waaronder een echte ‘tiger-dad’, en richt ze de camera op de coach.
  Sinds de première van 'Turn!' tijdens het laatste Nederlands Film Festival heeft de documentaire veel los gemaakt, zoals discussies over het al dan niet afschaffen van medailles voor kinderen jonger dan twaalf jaar en een betere pedagogische scholing van coaches. Na afloop van de voorstelling zijn regisseur Esther Pardijs en vertegenwoordigers van lokale sportverenigingen aanwezig om over dit onderwerp verder te praten.

  Website: https://www.filmhuisbussum.nl/special/met-nagesprek-turn

   

  Maak hier gerust gebruik van! 5 februari is al heel snel…

  Turn! geeft een minder vaak belicht inkijkje in het leven en in de omgeving van een topsporttalent.

  NB: de film is gratis voor u, drankjes zijn voor eigen rekening. Als u vooraf een hapje wilt eten dan is het naast het Filmhuis gelegen restaurant Archibald een goede gelegenheid.

  Image result for turn!"