• Het coronavirus (bericht van de GGD)

    Beste sportvereniging,

    Twee inwoners van regio Gooi en Vechtstreek zijn besmet met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat dinsdagavond 3 maart vast. Het gaat om een 56-jarige man uit Naarden en een 45-jarige man uit Blaricum. Beiden zijn in Noord-ItaliĆ« geweest en zijn nu in thuisisolatie. De man uit Blaricum was op skivakantie met zijn gezin. Zijn gezinsleden, ook twee basisschoolleerlingen, hebben geen klachten maar blijven de komende dagen wel thuis. De inwoner uit Naarden was op familiebezoek. De betreffende school wordt naar behoefte ondersteund door de GGD. 

    Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen?

    De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn de algemene hygiƫnemaatregelen zoals het RIVM adviseert:

    • Was de handen regelmatig;
    • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
    • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct na gebruik weg.

    Wat als iemand symptomen vertoont?

    Het landelijk advies is op dit moment dat wanneer iemand in de afgelopen 2 weken in een gebied is geweest waar het coronavirus heerst of in contact is geweest met besmette mensen, bij lichte klachten (hoesten, kortademig, Ć³Ć³k zonder koorts) beter een dagje thuis kan blijven om te zien hoe de klachten zich ontwikkelen. Ga in dat geval niet naar de huisarts of het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met uw huisarts.

    Wanneer moet een sportvereniging activiteiten aanpassen?

    Het aanpassen van activiteiten behoort tot Ć©Ć©n van de mogelijkheden, maar ligt nu niet in de lijn der verwachting. De GGD kan u hierover adviseren mocht u vragen hebben.

    Ondersteuning door de GGD

    Indien u gebruik wilt maken van ons psychosociale hulpverleningsteam (PSH-team), dat meestal wordt ingezet bij impactvolle gebeurtenissen, dan kunt u via ons call center contact opnemen.

    Regionaal informatienummer GGD Gooi en Vechtstreek

    Met al uw vragen over het coronavirus in de gemeenten van regio Gooi en Vechtstreek kunt u bellen naar het call center van de GGD: 035-6926400. Dit kan op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

    Landelijk informatienummer

    Er is ook een landelijk informatienummer over het coronavirus: via 0800-1351 kunt u uw vragen stellen.

    Liveblog

    Onze GGD volgt de situatie rondom het coronavirus op de voet. Dit doet zij samen met het RIVM en de hulpverleners in de regio. Via een liveblog op de website www.ggdgv.nl kunt u de laatste ontwikkelingen volgen.

    Meer informatie

    Zowel op de site van de rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl/coronavirus, als van het RIVM, www.rivm.nl/coronavirus/covid-19, vindt u alle actuele informatie. Daar is ook specifieke informatie te vinden voor scholen, kinderopvang, reizigers, bedrijven en andere organisaties. Ook vindt u hier de meest gestelde vragen en antwoorden.