• Honkballers HCAW lopen averij op

    De vorige week zo voortvarend begonnen honkballers van HCAW hebben dit weekeinde de eerste twee nederlagen van het seizoen moeten incasseren. Zowel zaterdag (2-6) als zondag (4-12) ging Hoofddorp Pioniers er met de punten vandoor. Donderdagavond trok HCAW nog wel aan het langste eind: 4-5.

    Donderdagavond leken de Bussumers relatief eenvoudig de overwinning binnen te slepen. Bij een stand van 2-5, in Bussums voordeel, werd het aan het eind van de wedstrijd toch nog even spannend. Hoofddorp Pioniers knokte zich terug, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 4-5.

    Zaterdag verzuimde HCAW een 2-0 voorsprong verder uit te bouwen waardoor Hoofddorp Pioniers de gelegenheid kreeg om langzij te komen: 2-2. Wat de ploeg van Dè Flanegin en Rudy Dirksen niet lukte kregen de gasten wel voor elkaar. De Hoofddorpers drukten door en gingen er daardoor uiteindelijk met de winst vandoor: 2-6.

    Zondag hadden de Bussumers en collectieve offday. Terwijl het aan slag niet liep werden er ook verdedigend steken laten vallen. Hoofddorp Pioniers kon daardoor eenvoudig afstand nemen. Pas bij een 5-0 stand kon HCAW in de vijfde slagbeurt iets terugdoen: 5-1. De Hoofddorpers liepen direct daarop uit naar 11-1. Mede dankzij een homerun van Linoy Croes werd de eindstand iets dragelijker: 12-4.

    Komende week neemt HCAW het op tegen DSS/Kinheim. Zowel donderdagavond (19.30 uur) als zondagmiddag (14.30 uur) wordt er in de eigen Rob Hoffmann Vallei gespeeld. Zaterdagmiddag (14.00 uur) treffen beide teams elkaar in het Pim Mulier Stadion in Haarlem.