• Heren I doet goede zaken

  In de strijd om een plaats in de Play-Offs hebben de honkballers van HCAW deze week goede zaken gedaan. Nadat afgelopen dinsdag het inhaalduel met koploper Curaçao Neptunus nog ruim verloren ging (17-3) boekten de Bussumers daarna drie overwinningen op hekkensluiter Silicon Storks. Donderdag werd de ploeg van voormalig HCAW’er Eugene Henson met 2-8 verslagen. Zaterdag wonnen de Bussumers voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in zes-en-een-halve inning: 11-0. Zondag werd, ook voor het eerst dit seizoen, de ‘sweep’ gecompleteerd. Voor de derde keer in de serie werden de Hagenezen verslagen: 4-7.

  Naast dat de Bussumse ploeg, die onder leiding staat van coaches Dè Flanegin en Rudy Dirksen, zelf zes punten pakte stak Hoofddorp Pioniers de helpende hand toe. De Hoofddorpers wonnen deze week drie keer van Twins Oosterhout, ook voor HCAW een directe concurrent voor plaatsing bij de bovenste vier. Met nog zes wedstrijden te gaan bezet HCAW nog altijd de derde plaats op de ranglijst. Dankzij de gunstige resultaten van deze week staan de Bussumers op dit moment zeven punten los van Twins Oosterhout, dat vijfde staat. Met de series tegen L&D Amsterdam en Twins Oosterhout nog voor de boeg heeft HCAW plaatsing voor de Play-Offs nog volledig in eigen hand.

  Hoewel de uitslag anders deed vermoeden speelde HCAW donderdagavond geen gemakkelijke wedstrijd. In de vierde inning kwam Silicon Storks op voorsprong: 2-0. Pas in de zesde inning stelde HCAW orde op zaken (5-2), waarna in het verdere verloop van de wedstrijd nog drie punten volgden. Eindstand: 2-8.

  Zaterdag daarentegen hadden de Bussumers weinig moeite om de tegenstander opzij te zetten. Via Berend Ruben kwam HCAW al in de eerste inning op een 1-0 voorsprong. Zowel in de derde als in de zesde inning lukte het HCAW om vijf keer de thuisplaat te bereiken waardoor de wedstrijd een vroegtijdig einde kende: 11-0 (6,5 innings).

  Ook zondag leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Drie punten in de derde slagbeurt zette HCAW op koers voor de derde overwinning in vier dagen. Daarna stokte de Bussumse aanval echter. Silicon Storks kwam vervolgens terug in de wedstrijd. Via een homerun in de derde inning (1-3) en drie punten in de zesde slagbeurt namen de gastheren zelfs de leiding: 4-3. In de volgende slagbeurt deed HCAW echter weer van zich spreken (4-6) en gingen de punten ook nu mee terug naar Bussum. Eindstand: 4-7.

  Komende week staat voor HCAW het drieluik met landskampioen L&D Amsterdam op het programma. Zowel donderdag (aanvang: 19.30 uur) als zondag (14.30 uur) wordt er in Bussum gespeeld. Zaterdag treffen beide teams elkaar in de hoofdstad. Dit duel begint om 14.00 uur.