• Seizoen HCAW ten einde

  Nadat de honkballers van HCAW begin vorige week zelf verloren van Curaçao Neptunus (2-9) en ze L&D Amsterdam Hoofddorp Pioniers zagen verslaan (2-5) was er dit weekeinde voor de Bussumers nog een kleine kans om de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, te halen. Om in de race te blijven moest dit weekeinde echter wel minimaal tweemaal van L&D Amsterdam worden gewonnen. Dat gebeurde niet waardoor de Bussumers zijn uitgeschakeld in de strijd om het landskampioenschap.

  Vrijdagavond keken de Bussumers al vanaf de tweede inning tegen een achterstand aan: 2-0. In de daaropvolgende slagbeurten liepen de Amsterdammers gestaag uit naar 10-0. Aan slag bleef het antwoord van de Bussumers uit waardoor de wedstrijd een voortijdig einde kende: 10-0 (6,5 inning).

  Ook de wedstrijd van zaterdag in Bussum kende een voortijdig einde. Dit keer was de regen spelbreker. Na zes volledige innings gespeeld te hebben regende het zo hard dat verder spelen onmogelijk was. Op dat moment stond HCAW met 1-5 achter waardoor ook dit keer de punten naar Amsterdam gingen.

  Zondag speelden L&D Amsterdam en HCAW nog een wedstrijd die nergens meer om ging. HCAW verloor dat duel uiteindelijk met 11-4.

  Vanaf aanstaande zaterdag (10 oktober) gaan Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wederom onderling uitmaken wie er Nederlands kampioen wordt. De hele serie wedstrijden zal te volgen zijn via een livestream voorzien van live commentaar.

  Surf daarvoor naar honkbal.nu of rechtstreeks naar Eyecons.com. Het is wel nodig om eenmalig een gratis account aan te maken.