• Austis Gibbs nieuwe hoofdcoach Heren I

  HCAW heeft Austis Gibbs aangesteld als nieuwe hoofdcoach van het eerste honkbalteam. Gibbs volgt Dè Flanegin op die de laatste twee seizoenen aan het roer stond van de Bussumse hoofdmacht. Ook Rudy Dirksen keert in Bussum niet terug op het veld. Dirksen heeft HCAW al vroegtijdig laten weten dat 2020 (voorlopig) zijn laatste seizoen als coach zou zijn.
  Naast Gibbs zal de coaching staff voor het seizoen 2021 verder bestaan uit clubicoon Roy Berrevoets (Assistent Coach) en Shane Gnade (Pitching Coach), ook geen onbekende voor de club.

  In de op Curaçao geboren, maar op Aruba opgegroeide, Austis Gibbs heeft HCAW een veelzijdige coach gevonden. Vele jaren is de nu zesenvijftigjarige Gibbs als speler actief geweest op Aruba, in de organisatie van de Los Angeles Dodgers, in de Dominicaanse Republiek en in Venezuela. Ook is hij bij zowel de Los Angeles Dodgers als de Minnesota Twins als scout actief geweest. Daarnaast was hij bij de Minnesota Twins ook Hitting Instructor. Sinds hij in 2019 naar Nederland verhuisde was hij, samen met zijn zoon, coach van een Juniorenteam bij Tex Town Tigers (Enschede) en was hij afgelopen seizoen nauw betrokken bij het eerste team van HSV De Hazenkamp (Nijmegen). Bij De Hazenkamp heeft Gibbs zich niet alleen ingezet voor het eerste team, maar ook voor de andere senioren- en jeugdteams van de club.

  De eenenvijftigjarige Roy Berrevoets maakte zelf jarenlang deel uit van het eerste team van HCAW. De eerste honkman, die zijn loopbaan ooit bij het Diemense Giants begon, debuteerde in 1987 in het eerste team van HCAW. Dertien seizoenen later, in 1999, beëindigde Berrevoets zijn loopbaan. Zowel in 2000 als in 2004 keerde hij kortstondig terug in de selectie. Beide seizoenen kwam hij tijdens één wedstrijd in actie.
  Berrevoets speelde ruim vierhonderd Hoofdklassewedstrijden in het shirt van HCAW. Als eerbetoon aan hem werd zijn rugnummer 24 op 12 april 2007 door HCAW uit de roulatie genomen. Ook werd hij op dat moment benoemd tot erelid van de vereniging.
  Het is overigens niet de eerste keer dat Berrevoets deel uit maakt van de coaching staff van de Bussumse hoofdmacht. Samen met Jurjan Koenen zwaaide hij tijdens de seizoenen 2007 en 2008 de scepter over de ploeg. Datzelfde deed hij in 2016, toen met Roeland Henrique Sr. als Assistent Coach.

  Ook de dertigjarige Shane Gnade is, zoals gezegd, voor HCAW geen onbekende. Als speler van Hoofddorp Pioniers was hij vele jaren actief in de Hoofdklasse. Nadat hij de Hoofdklasse verliet speelde hij één seizoen voor RCH-Pinguïns, waar hij ook Pitching Coach werd. Als Pitching Coach vervolgde hij daarna zijn loopbaan bij het tweede team van Hoofddorp Pioniers. Voordat hij naar HCAW kwam heeft hij nog één seizoen (als veldspeler) gespeeld bij Almere ’90. Direct na dat jaar is Gnade een rol gaan spelen binnen de Topsectie Honkbal van HCAW. Afgelopen vier seizoenen was Gnade de Pitching Coach van HCAW 2, het opleidingsteam in Bussum. Dit seizoen maakt hij, als Pitching Coach, de stap naar de hoofdmacht.

  Wij wensen de drie heren veel succes en bovenal veel plezier in hun nieuwe functie binnen de Topsectie Honkbal.