• Reguliere competitie in de Hoofdklasse begonnen!

  Vanwege de situatie rondom het Coronavirus hebben we er langer op moeten wachten dan gebruikelijk maar op 29 april was het dan eindelijk zo ver, de eerste bal in de Hoofdklasse Honkbal werd gegooid! Omdat Koning Pluvius die avond roet in het eten gooide duurde het voor de honkballers van HCAW nog een dag langer alvorens ook zij aan de reguliere competitie konden beginnen. In het openingsweekeinde nam de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets het drie keer op tegen Twins Oosterhout, één van de directe concurrenten voor een plaats in de Play-Offs.

  Met international Lars Huijer, overgekomen van Hoofddorp Pioniers, op de heuvel kende HCAW niet de vooraf gewenste start van het seizoen. Al na de tweede inning keken de Bussumers, op eigen veld, tegen een 0-4 achterstand aan. In de resterende innings lukte het niet meer de vroeg opgelopen achterstand weg te poetsen. Uiteindelijk werd er met 3-8 (8 innings) verloren.

  In wedstrijd twee en drie van het seizoen stelde HCAW echter direct orde op zaken. Met Jim Ploeger (dit seizoen bij HCAW teruggekeerd na een aantal jaren bij L&D Amsterdam) op de heuvel leek er zaterdag lange tijd weinig aan de hand. Dankzij een homerun van Arthur Bonevacia kwamen de Bussumers in Oosterhout op een 0-3 voorsprong. Nadat Ploeger de heuvel had verlaten keerde Twins Oosterhout het tij echter: 4-3. Dankzij een goede negende slagbeurt, waarin HCAW twee keer scoorde, werd de eerste zege van het seizoen alsnog geboekt: 4-5.

  Zondag sprokkelden de Bussumers de punten gestaag bij elkaar en werd de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 4-0.

  Komende week nemen de honkballers van HCAW het drie keer op tegen L&D Amsterdam. Tot nu toe deelden de Amsterdammers de punten met Hoofddorp Pioniers. De derde ontmoeting tussen beide ploegen staat voor vanavond (maandag) op het programma.IJs en weder dienende treffen L&D Amsterdam en HCAW elkaar donderdagavond (aanvang 19.30 uur) en zondagmiddag in Bussum. Zaterdag wordt er in Amsterdam gespeeld. Beide duels in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.

  Helaas is er bij alle duels in de Hoofdklasse vooralsnog geen publiek welkom. Dankzij de recente upgrade van de camerasystemen op de velden zijn de wedstrijden echter allemaal goed te volgen via livestreams..