• In de serie wedstrijden met L&D Amsterdam hebben de honkballers van HCAW en de Amsterdammers vooralsnog de punten gedeeld. Donderdagavond openden de Bussumers het drieluik met een knappe 2-1 zege op de Amsterdammers. Zondag gingen de winstpunten naar Amsterdam: 10-13. Vanwege langdurige regen werd het duel van zaterdag afgelast. Die ontmoeting wordt morgenavond (dinsdag 11 mei. 19.30 uur) ingehaald.

  Donderdagavond gingen de Bussumse honkballers voortvarend van start. Rake klappen van Victor Draijer en Rodney Daal en een vrije loop voor Arthur Bonevacia vormden de basis voor twee Bussumse punten in de openingsinning: 2-0. Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd drongen de Amsterdammers wel aan maar pas in de achtste slagbeurt lukte het ze om een loper over de thuisplaat te krijgen: 2-1.

  Ook zondag gingen de Bussumers flitsend van start. Met drie punten in de openingsinning werd meteen de toon gezet. Drie innings later was de stand zelfs opgelopen tot 6-1 in Bussums voordeel. Het lukte HCAW echter niet de voorsprong vast te houden. In een
  marathonpartij, die mede dankzij een fikse onweersbui ruim vier uur duurde, ging de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets uiteindelijk met 10-13 ten onder.

  Komende week krijgen de Bussumse honkballers een druk programma voor de kiezen. Zoals gezegd wordt de zaterdag verregende ontmoeting met L&D Amsterdam morgenavond (dinsdag 11 mei) ingehaald. Dit duel, dat in Amsterdam wordt gespeeld, begint om 19.30 uur. Vanaf donderdag staat er dan een drieluik met Silicon Storks op het programma. Zowel
  donderdag als zondag wordt er in Kijkduin gespeeld. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Bussum. Omdat donderdag Hemelvaartsdag is beginnen alle wedstrijden in deze serie om 14.00 uur.

  Helaas is er bij alle duels in de Hoofdklasse vooralsnog geen publiek welkom. Dankzij de recente upgrade van de camerasystemen op de velden zijn de wedstrijden echter allemaal goed te volgen via livestreams.