• HCAW klimt naar tweede plaats

    Ondanks dat de honkballers van HCAW dit weekeinde twee keer onderuit gingen tegen Hoofddorp Pioniers klommen ze wel naar de tweede plaats op de ranglijst. Naaste concurrent L&D Amsterdam wist namelijk drie keer niet te winnen van koploper Curaçao Neptunus.

    HCAW ging de serie wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers donderdagavond voortvarend van start. Na vier innings hadden de Bussumers een 0-4 voorsprong en leek de overwinning vrij eenvoudig over de streep te kunnen worden getrokken. Niets was echter minder waar. Waar de Bussumse aanval stokte kwamen de Hoofddorpers, twee innings later, op gelijke hoogte: 4-4. Nog twee innings later scoorde Hoofddorp Pioniers nog tweemaal om er zo toch nog met de winst vandoor te gaan: 6-4.

    Zaterdag waren het de gasten die na vier innings een 0-4 voorsprong hadden. Via Leandro Anasgasti deed HCAW in de zesde slagbeurt iets terug: 1-4. In de allerlaatste slagbeurt leek de ploeg van hoofdcoach Roy Berrevoets het tij nog te kunnen keren, maar het lukte echter niet om de genadeklap uit te delen. Met twee gescoorde punten bleven de Bussumers steken op 3-4.

    Onder aanvoering van de uitstekend werpende Dennis Burgersdijk liet HCAW zich zondag, in Hoofddorp, wel weer van zijn beste kant zien. Met goed honkbal stelden de Bussumers de punten ditmaal wel veilig: 0-4.

    Vanwege het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), waar het Nederlands Team aan deelneemt, ligt de Nederlandse competitie na dit weekeinde een aantal weken stil. Voor HCAW wordt de competitie donderdag 1 juli hervat. In dat weekeinde staan er drie ontmoetingen met naaste concurrent Twins Oosterhout op het programma. Officieel begint het drieluik met een uitwedstrijd, maar omdat men in Oosterhout niet over licht beschikt wordt dit duel in Bussum gespeeld. Zaterdag 3 juli wordt er dan opnieuw in Bussum gespeeld. Zondag 4 juli treffen beide teams elkaar in Oosterhout.