• Amsterdam maatje te groot voor HCAW

    In de strijd om de tweede plaats hebben de honkballers van HCAW afgelopen week flinke averij opgelopen. L&D Amsterdam, dat na het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) voor de rest van het seizoen drie internationals invloog, bleek driemaal te sterk. Donderdagavond verloren de Bussumers met 11-2. Vrijdagavond waren Roy Berrevoets en zijn team nog het dichtst bij een overwinning, maar het lukte niet om zelf meer dan één loper de thuisplaat te laten passeren: 2-1. Zaterdag ging HCAW met 5-0 ten onder.

    Dankzij deze drie uitslagen zijn de Amsterdammers HCAW nu gepasseerd op de ranglijst en haalden zij, tot nu toe, vier punten meer dan de Bussumers. Met eenendertig punten uit vierentwintig wedstrijden staat HCAW momenteel derde. Omdat Twins Oosterhout dit weekeinde drie punten liet liggen tegen hekkensluiter Silicon Storks heeft HCAW nu drie punten meer dan de Brabanders die
    vierde staan.

    Aanstaande donderdag wordt de strijd in de Hoofdklasse vervolgd. Dan begint HCAW aan een drieluik met Hoofddorp Pioniers. De Hoofddorpers boekten tot nu toe slechts zes overwinningen en staan daarmee op een teleurstellende zesde plaats. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondag (aanvang 14.00 uur) word er in Bussum gespeeld. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar dan in Hoofddorp. Dit duel begint al om 13.00 uur.