• Heren I plaatst zich voor Play-Offs!

    Ondanks dat de honkballers van HCAW zondagmiddag zelf niet in actie kwamen weten zij zich sindsdien wel verzekerd van deelname aan de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. Silicon Storks, dat onder leiding staat van oud-HCAW’er Gino Henson, stak de Bussumers zondag namelijk de helpende hand toe. De ploeg uit Kijkduin bracht DSS/Kinheim een nederlaag toe (8-9) waardoor de Haarlemmers HCAW in het restant van de reguliere competitie niet meer kunnen passeren.
    De plaatsing voor de Play-Offs betekent dat HCAW al weer vijf jaar tot de beste vier ploegen van Nederland behoort. Na lang buiten de boot gevallen te zijn keerde de Bussumse ploeg in 2017 terug in de Play-Offs die dit seizoen in september plaatsvinden. Naast HCAW zijn Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam inmiddels ook zeker van een plek bij de bovenste vier. De Amsterdammers stelden hun deelname veilig door Twins Oosterhout vanmiddag te verslaan (6-9, 10 innings).

    HCAW kwam deze week slechts twee keer in actie. Beide keren was een overwinning niet ondenkbaar, maar beide keren was het lijstaanvoerder Curaçao Neptunus die uiteindelijk aan het langste eind trok. Donderdagavond werd er, in Rotterdam, met 11-7 verloren. Zaterdag verloor HCAW nipt met 0-1. Na overvloedige regenval in Rotterdam werd de wedstrijd van zondag al vroeg afgelast. Dit duel staat voor morgenavond, maandag 2 augustus, opnieuw op het programma. IJs en weder dienende wordt in Rotterdam om 19.30 uur de eerste bal gegooid.

    Later deze week staan er voor de Bussumers drie ontmoetingen met hekkensluiter Quick Amersfoort op het programma. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondag wordt er in Amersfoort gespeeld. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.