• Play-Offs: HCAW op voorsprong!

    De honkballers van HCAW kunnen terugkijken op een mooi eerste weekeinde van de Play- Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Dankzij twee knappe overwinningen op L&D Amsterdam leiden de Bussumers de Best-of-Five Serie momenteel met 2-1 en zijn ze nog één zege verwijderd van plaatsing voor de Holland Series (de finale in de strijd om het landskampioenschap).

    Donderdagavond duurde het tot in de tiende inning alvorens de score werd geopend. Vijf HCAW’ers passeerden in die (extra) inning de thuisplaat. Een klap die de Amsterdamse tegenstander in de gelijkmakende slagbeurt niet meer te boven kwam. In de eigen Rob Hoffmann Vallei hadden de Bussumers zaterdag vrijwel niets in te brengen tegen de sterk werpende Shairon Martis, die de hele wedstrijd de Amsterdamse verdediging leidde. Zelf moest HCAW de Amsterdammers vier punten toestaan waardoor de stand in de Play-Offs (in wedstrijden) na zaterdagmiddag weer in evenwicht was: 1-1. Zondagmiddag kwam HCAW, in Amsterdam, al vroeg op achterstand (2-0) maar de eveneens zeer sterk werpende Jim Ploeger voorkwam dat L&D Amsterdam verder wegliep. Lang lukte het de Bussumse honklopers zondag niet om de thuisplaats te bereiken, maar op de Amsterdamse relievers sloegen de mannen van Hoofdcoach Danny Rombley toe. In de achtste inning trok HCAW de stand gelijk (2-2) en met een tweehonkslag sloeg Jules Cremer, in de tiende inning, nog eens twee punten binnen: 2-4.

    Met twee zeges en één nederlaag is de stand in de Play-Offs nu 2-1 in het voordeel van HCAW. De Bussumers hebben nu nog twee kansen op een derde overwinning in deze serie. Wedstrijd vier vindt zaterdag in Bussum plaats en indien nodig verplaatst het hele circus zich zondag weer naar Amsterdam voor een allesbeslissende vijfde wedstrijd. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.