• Van de voorzitter

  Beste leden en relaties,

  We staan op het punt om 2022 af te sluiten en alvast vooruit te kijken naar volgend jaar.

  Als we terugkijken op dit seizoen dan ben ik trots. Trots op jullie. Dankzij jullie allemaal hebben we veel mooie wedstrijden gezien op onze velden. Zowel bij de jeugd als ook bij de senioren. Van softbal tot honkbal en niet te vergeten slowpitch. Veel nieuwe leden erbij en ook veel nieuwe vrijwilligers hebben zich aangemeld om iets voor onze mooie club te gaan doen.

  De missie die ik 3 jaar geleden aankondigde toen ik als voorzitter aantrad om meer te verbinden, lijkt te zijn geslaagd met als absoluut hoogtepunt het grote feest tijdens de Holland Series. Hier zagen we jeugd, fans (jong en oud) en sponsoren met elkaar verbonden op de tribunes, vol trots kijkend naar heren 1. Verbinding optima forma! Een volgepakte vallei met een unieke sfeer die alleen bij HCAW bestaat leidde tot het binnenhalen van de 3e landstitel. En hoe, een sweep tegen Neptunus!

  Van dit sportieve succes mogen we genieten maar het brengt ook verplichtingen en uitdagingen met zich mee. Daar lopen we niet voor weg en daarom goed om even kort te benoemen. We mogen Europacup spelen. Dit kost ons als club veel geld. Dit is dan ook de reden dat wij een bid hebben ingediend - en gewonnen - om de Europacup hier op onze velden te mogen organiseren. Dit ledigt 2 doelen. Ten eerste dat onze grote fanbase nu de mogelijkheid krijgt om 5 dagen te genieten van tophonkbal op onze velden, maar ook financieel hopen we hier een succes van te maken door het innen van recettes en kantine omzet. Op dit moment wordt er samen met de KNBSB een projectteam opgezet om dit mega grote event te gaan organiseren. Ik kan er nog niet teveel over zeggen maar we gaan er iets unieks van maken en onze jeugd zeker ook bij betrekken. Dit is tevens een uitnodiging aan iedereen die ons wil helpen. Meld je aan! Ieder handje helpt!

  Op deze manier genereren wij een extra inkomstenbron en dat is hard nodig, want net als iedereen hebben wij als vereniging ook te maken met stijgende kosten. We willen zo min mogelijk aan de kostenknop gaan draaien dus doe ik aan iedereen de oproep: Steun de club! Wordt superfan, doe een donatie, ken je iemand die HCAW wil sponsoren? Laat het ons weten en/of lees hierover meer onder het kopje Sponsoring op deze website. We kunnen elke steun gebruiken; hoe meer geld we in het komend jaar gaan binnenhalen hoe stabieler onze financiële positie wordt.

  Ik wil graag eindigen dat onze missie hier niet eindigt en langs deze weg doe ik dan ook een beroep op jullie allemaal: blijf de verbinding zoeken met elkaar en ik hoop jullie dan ook allemaal weer veel te mogen zien in onze vallei! De weg naar de absolute top is niet makkelijk, maar op dit niveau blijven is een nog grotere uitdaging. Als iedereen zijn of haar steentje wil bijdragen dan ben ik ervan overtuigd dat ons dit gaat lukken!

  Dank, dank en nogmaals dank voor al jullie inzet. Zonder jullie was dit allemaal niet gelukt!

  Namens het bestuur wil ik jullie allemaal fijne feestdagen wensen en een sportief 2023!

  Bas Veerman