• HCAW wint eenenveertigste editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

    Voor het tweede jaar op rij hebben de honkballers van HCAW dit weekeinde het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi op hun naam geschreven. Voor de Bussumers was het de elfde keer dat ze winnaar werden van het eigen toernooi. Daarmee hebben de Bussumers het toernooi, dat in 1981 door Amstel Tijgers in het leven is geroepen, nu net zo vaak gewonnen als Neptunus.

    De eenenveertigste editie van het toernooi was in meerdere opzichten een bijzondere. Voor het eerst sinds het uitbreken van de Coronapandemie werd het toernooi, dat traditiegetrouw plaatsvindt in het weekeinde voorafgaand aan de start van de competitie, weer volledig in Bussum gespeeld. Drie dagen tophonkbal in Bussum, dat was de opzet. Helaas gooide Koning Pluvius vrijdag en zaterdag echter roet in het eten. Om die reden werd de toernooileiding genoodzaakt het speelschema aan te passen. Zondag werden er eerst twee halve finales gespeeld. In de ene halve finale bleek Amsterdam Pirates nipt te sterk voor Curaçao Neptunus: 2-1. In de andere halve finale was HCAW Twins Oosterhout de baas: 8-3. Zodoende troffen Amsterdam Pirates en HCAW elkaar zondagmiddag in de finale. HCAW bleek daarin, met 4-1, te sterk voor de Amsterdammers en legde zo voor de elfde keer in de historie beslag op de toernooiwinst. In de troostfinale won Curaçao Neptunus, met 9-5, van Twins Oosterhout. Daarmee eindigden de Rotterdammers op de derde plaats, de ploeg uit Oosterhout werd vierde.

    Voor zowel de honkballers van HCAW, die dit seizoen opnieuw onder leiding staan van hoofdcoach Danny Rombley, als die van Amsterdam Pirates start aanstaande donderdag (6 april) de reguliere competitie. In het eerste drieluik van het seizoen staan beide ploegen tegenover elkaar. Zowel aanstaande donderdag, aanvang 19.30 uur, als zondag wordt er in Bussum gespeeld. Zaterdag treffen beide teams elkaar in Amsterdam. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.

     

    In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi
    Zondag 2 april 2023

    - Aangepast programma -

    - Uitslagen -


    11.00 uur - Halve finales

    HCAW - Twins Oosterhout 8 - 3

    Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus 2 - 1

     

    14.00 uur - Troostfinale

    Curaçao Neptunus - Twins Oosterhout 9 - 5

    14.00 uur - Finale

    HCAW - Amsterdam Pirates 4 - 1