• Heren I nog ongeslagen

    De reguliere competitie in de Hoofdklasse Honkbal is inmiddels drie weken onderweg. De vijf wedstrijden die de honkballers van HCAW tot nu toe speelden werden allemaal in winst omgezet. In het openingsweekeinde van de competitie werd Amsterdam Pirates driemaal verslagen (5-0, 0-3 en 9-2). Vanwege het oneven aantal teams dat de competitie dit seizoen telt was de ploeg, die dit seizoen opnieuw onder leiding staat van Hoofdcoach Danny Rombley, het tweede weekeinde vrij. Afgelopen weekeinde kwamen de Bussumers wel weer in actie. Quick Amersfoort werd tweemaal verslagen. Donderdagavond werd er eenvoudig gewonnen (10-0, zeven innings). Zondagmiddag kostte het in eigen huis houden van de punten iets meer moeite: 4-0. Het duel van zaterdagmiddag werd, vanwege de slechte weersomstandigheden, afgelast. IJs en weder dienende wordt dat duel maandagavond (24 april), in Amersfoort, ingehaald.

    Donderdagavond leverde HCAW-werper Lars Huijer, samen met catcher Julian Goins en de rest van het team, een bijzonder prestatie af. Huijer gooide een No-Hitter, tijdens de zeven innings die de wedstrijd duurde stond hij de slagploeg van Quick Amersfoort geen enkele honkslag toe. Huijer en HCAW waren donderdagavond zelfs heel dicht bij een Perfect Game. Slechts één honkloper (vier wijd) moest Huijer de ploeg uit Amersfoort toestaan.

    Zelf scoorde de Bussumse slagploeg punten in de eerste (1-0), tweede (3-0) en zesde inning: 4-0. Lang leek het er daarmee niet op dat de wedstrijd vroegtijdig zou eindigen. Zes punten in de zevende inning brachten daar echter verandering in. Eindstand: 10-0 (zeven innings).

    Zondagmiddag, opnieuw in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei, bood Quick Amersfoort wat meer weerstand maar met elf om vier honkslagen bleef de strijd ongelijk. Nadat Jeandro Tromp, in de vierde inning, er in slaagde de thuisplaat te bereiken (1-0) was het Amersfoortse verzet gebroken. Met nog één punt in de vijfde slagbeurt (2-0) en twee in de zevende inning was ook de tweede zege in deze serie een feit: 4-0.

    IJs en weder dienende wordt het derde duel tussen Quick Amersfoort en HCAW vanavond (maandag 24 april) ingehaald. Om 19.30 uur wordt in Amersfoort de eerste bal gegooid. Later deze week staat een drieluik tegen RCH-Pinguïns op het programma. Vanwege Koningsdag begint deze serie al op woensdagavond 26 april. Vanaf 19.30 uur wordt er dan in Heemstede gespeeld. Ook zondag (30 april) treffen beide teams elkaar in Heemstede. Zaterdag (29 april) wordt er dan in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei gespeeld. Beide duels in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.