• Honk- en Softbalschool 2022

  De achttiende editie van de HCAW Honkbal- en softbalschool gaat eind oktober 2022 van start in de eigen sporthal van HCAW.

  Voor enthousiaste jeugdhonkballers (m/v) en -softballers is er weer de mogelijkheid om in kleine groepjes les te krijgen van zeer ervaren instructeurs die allen spelen of speelden als tophonkballer of softbalster in Nederland en/of Amerika.

  Het is aan te raden om ruim op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. De indeling zal in lesgroepen van maximaal 20-25 spelers geschieden in de categorieën:

  10:00 - 11:30 uur 7-10 jaar honkbal

  11:30 - 13:00 uur 11 t/m 13 jaar honkbal

  13:00 - 14:30 uur 13 t/m 15 jaar honkbal

  14:30 - 16:00 uur 15 t/m 18 jaar honkbal

  16:00 - 17:30 uur softbal


  De indeling is in principe op leeftijd maar ook mede op basis van ervaring. Indien gewenst in verband met ver-rijders van andere verenigingen kan daar met de indeling rekening mee worden gehouden mits de leeftijden niet te ver uiteen liggen.
   
  De trainingsdagen zijn op de zondagen 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en op 4, 11 en 18 december 2022. Indien het weer het toelaat is er ook de mogelijkheid om buiten te trainen.

  De instructeurs geven gerichte trainingen aan de hand van een vooraf uitgewerkt trainingsschema verdeeld in de onderdelen fielden, pitchen, catchen, spelsituaties en slaan. Hierbij staat de kwaliteit voorop en wordt er gewerkt in kleine groepen per spelonderdeel per lesgroep, waarbij per instructeur niet meer dan vijf spelers worden ingedeeld. De groepen rouleren zodat per trainingsdagdeel alle aspecten aan bod komen.

  Elke gemotiveerde jeugdspeler is weer van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Voor de jongste honkbalgroep geldt wel dat er al een aantal basisvaardigheden als vangen, gooien en kennis van spelsituaties aanwezig moet zijn, zodat de instructeurs zo goed mogelijk aan de slag kunnen. In de oudere groepen zal voortgebouwd worden op het aanwezige spelniveau.

  De kosten voor deelname bedragen EUR 135,- voor acht trainingsdagen. Het is raadzaam, gezien de grote belangstelling, om op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding en betaling en vol is vol.

  Voor ouders/begeleiders is wederom ons clubhuis open tijdens en na de training en zijn de organisatoren daar aanwezig als aanspreekpunt. In de hal is in principe enkel plek voor de instructeurs en spelers.

  Wij zien iedereen graag weer in oktober bij HCAW in Bussum!

  Het organisatieteam,

  Mimy Sluiter en Gé de Bruijn

 • Inschrijven Honk- en Softbalschool

  Om in te schrijven voor de Honk- en Softbalschool moet onderstaand formulier worden ingevuld. Door op "Send" te klikken wordt de inschrijving bevestigd. Met het verzenden ga je akkoord met het verwerken van de persoonsgegevens van de deelnemer. De wijze van verwerken staat beschreven in het privacy statement van HCAW.

  De kosten voor deelname bedragen € 135,00. Dit bedrag moet uiterlijk een week vóór aanvang zijn overgemaakt op IBAN NL44 RABO 0123 1224 30 o.v.v. Honk- en Softbalschool 2022 + [voor en achternaam deelnemer].

  Wanneer de groepsindeling bekend is volgt er ruim voor aanvang een rondmailing. Verdere vragen kunnen gesteld worden via honkbalschool@hcaw.nl of neem telefonisch contact op met het secretariaat van de honkbalschool (035-6920501).

 • Inschrijfformulier HCAW Honk- en softbalschool 2022

  Send