• 21 september 2021

  Beste leden,

  We staan aan de vooravond van hopelijk een mooi sportweekend.

  Heren 1 kan namelijk voor het eerst sinds 16 jaar de Holland Series halen. Hiermee zetten wij mogelijk dit jaar al een kroon op het vorig jaar -na de ledenraadpleging- ingezette beleid. Met het behalen van die mijlpaal zijn we er echter niet; achter de schermen zijn we afgelopen periode druk bezig geweest om het technisch hart van onze vereniging een enorme kwaliteitsimpuls te geven. We zijn dan ook ontzettend blij dat we een echte softbaltopper hebben weten te strikken in Emely Uytendaal. Zij zal zich als coördinator Softbal gaan richten op het verder professionaliseren van onze softbal lijn.

  Daarnaast hebben we ook weer 2 oude bekenden aan boord gehaald, te weten Danny Rombley en Eric de Vries. Beiden zijn afgelopen weken al bij Heren 2 aan de slag gegaan en Eric ontfermt zich ook al een paar weken over wat jeugdteams. Hiermee geven we ook invulling aan het beleid waar we graag een goede jeugdopleiding willen neerzetten die vanuit de breedtesport onze eigen topsport lijn kan voeden in deze regio. Zowel met Emely als ook Danny en Eric willen we graag continuïteit bieden en daarom zijn wij een lange termijn samenwerking met hen aan gegaan. Ik ben dan ook enorm trots dat deze mensen zich de komende jaren gaan inzetten voor onze mooie vereniging. Hieronder stellen zij zich nog even persoonlijk voor.

  Tot slot wil ik ook nog een beroep doen aan alle teams om een superlot te kopen van de Grote Clubactie. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de jeugd, ofwel onze toekomst! Zeker gezien de lastige Covid periode kunnen wij dit goed gebruiken.

  Ik hoop velen van jullie aanstaande zaterdag om 14u te mogen verwelkomen in onze vallei om heren 1 naar de overwinning aan te moedigen. Lunch niet thuis want onze beroemde hamburgers worden gegrild terwijl je wacht.

  Let op, deze wedstrijden vallen onder de topsportregeling, waardoor je alleen naar binnen mag op vertoon van je coronatoegangsbewijs (QR-code of negatieve testuitslag) voor iedereen van 13 jaar of ouder.

  Bas Veerman, voorzitter

   
 • Emely Uytendaal

  Hoi, ik ben Emely Uytendaal en mag me voorstellen.

  Vanaf mijn 13e speelde ik softbal bij Robur ’58 waar ik zo’n 25 jaar heb gespeeld op alle niveaus. Hoogtepunt was het drie keer promoveren tot in de Hoofdklasse waar ik drie jaar gespeeld heb.

  Pitching is een passie voor mij en al heel jong ben ik me gaan toeleggen op het trainen van pitchers. Op het moment ben ik pitchercoach van het NL Herensoftbal team, Scimitars en Quick.

  Graag breng ik mijn passie over op de volgende generatie pitchers. Super gaaf dat ik de kans krijg om dit bij HCAW te realiseren.  

 • Eric de Vries

  Ik stel me graag even aan jullie voor. Ik ben getrouwd, heb 2 dochters, een bonus zoon en woon in Bodegraven.

  Van 1979 tm 1987 heb ik (met een kort uitstapje naar indertijd Giants Diemen) in de hoofdklasse gespeeld voor HCAW. En HCAW is best wel altijd mijn club gebleven! Ik voel me hier thuis.

  Ik heb 12 jaar in het Nederlands team gespeeld en met dit team ben ik meerdere malen Europees kampioen geworden en heb op de Olympische Spelen 1988 in Korea mijn innings gegooid.

  In 1981 was ik MVP van het seizoen en in 1989 en 1990 beste pitcher in de hoofdklasse met Neptunus en heb daar in 7 jaar een hoop Europa Cups gewonnen. Op 12 december 2015 ontving ik een Life Time Achievement Award van de KNBSB.

  In 2008 ben ik mijn eigen Pitching Academy gestart en train 80 tot 100 pitchers in de week ‘s winters en zomers. Niets is mooier dan van je passie je werk maken!

  Bij HCAW 2 begeleid ik de pitchers en coach ik dit team met veel plezier samen met Roy Seltenreich. Afgelopen weken op het veld hoorde ik veel 'welkom thuis' vanaf de HCAW tribune. En...... zo voelt het ook.

  Voor meer info:

  https://pitchingacademy.nl/

 • Danny Rombley

  Mijn naam is Danny Rombley, ex-international met 217 interlands. Naast dat ik meer dan 10 jaar voor het Nederlands team heb gespeeld, heb ik ook 6 jaar als prof in Amerika gespeeld voor prof organisatie Montreal Expos (nu Washington Nationals).

  Een opsomming mijn topsportcarriere:
  - 2x World Baseball Classic
  - 4x WK
  - 5x EK
  - 1x Olympische Spelen (2008 Beijing)
  - 2011 Wereld Kampioen (Panama)
  - 3x landskampioen
  - 3x Europacup gewonnen
  - 4x Europees kampioen

  Momenteel ben ik ook de hitting/outfield coach van het NL U18 team en hitting coordinator van baseball/softball academy Scimitars.

  Ik ben blij en voel me vereerd dat ik komend seizoen mijn ervaringen kan delen met HCAW.

  Voor meer info kijk ook hier:

  Insta Danny Rombley Sports