• Honk- en softbalschool 2020

  De zestiende editie van de HCAW Honkbalschool gaat in oktober 2020 van start na afloop van de reguliere competities met als nieuwe aanvulling ook een Softbalschool.

  In de eigen sporthal van HCAW is er voor enthousiaste jeugdhonkballers (m/v) en nu ook softbalsters weer de mogelijkheid om in kleine groepjes les te krijgen van zeer ervaren instructeurs die allen spelen of speelden als tophonkballer in Nederland en/of Amerika. De softbalsters krijgen les van eigen softbalinstructeurs. Het is aan te raden om ruim op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. De indeling honkbal zal in vier lesgroepen van maximaal 20-25 spelers geschieden in de leeftijdscategorieën:
  • 08 t/m 10 jaar (10 - 11:30 uur)
  • 11 t/m 13 jaar (11:30 - 13:00 uur)
  • 13 t/m 15 jaar (13:00 - 14:30 uur)
  • 16 t/m 18 jaar (14:30 - 16:00)
  • Softbal 8-18 jaar (16:00-17:30).
  De indeling is bij het honkbal op leeftijd en mede op basis van ervaring. Indien gewenst in verband met verrijders van andere verenigingen kan daar met de indeling rekening mee worden gehouden mits de leeftijden niet te ver uiteen liggen
   
  De trainingsdagen zijn op 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november en op 6, 13 en 20 december 2020. Indien het weer het toelaat is er ook de mogelijkheid om buiten te trainen.

  De instructeurs geven gerichte trainingen aan de hand van een vooraf uitgewerkt trainingsschema verdeeld in de onderdelen fielden, pitchen, catchen, spelsituaties en slaan. Hierbij staat de kwaliteit voorop en wordt er gewerkt in kleine groepen per spelonderdeel per lesgroep, waarbij per instructeur niet meer dan vijf spelers worden ingedeeld. De groepen rouleren zodat per trainingsdagdeel alle aspecten aan bod komen. Bij het softbal is plek voor 1 groep van 25 speelsters. Ook hier wordt gewerkt in kleine groepen en zijn er coach en speelsters uit de HCAW topsectie aanwezig als instructeur.

  Elke gemotiveerde jeugdspeler is weer van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Voor de jongste honkbalgroep geldt wel dat er al een aantal basisvaardigheden als vangen, gooien en kennis van spelsituaties aanwezig moet zijn, zodat de instructeurs zo goed mogelijk aan de slag kunnen. In de oudere groepen zal voortgebouwd worden op het aanwezige spelniveau.

  De kosten voor deelname bedragen EUR 120,- voor negen trainingsdagen. Het is raadzaam, gezien de grote belangstelling, om op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding en vol is vol.

  Voor een beperkt aantal ouders/begeleiders is wederom ons clubhuis open tijdens en na de training en zijn de organisatoren daar aanwezig als aanspreekpunt. In verband met de COVID-19 maatregelen zijn ouders/begeleiders *niet* welkom in de hal zelf. In de hal, is enkel plek voor instructeurs en spelers.

  Wij zien iedereen graag weer in oktober bij HCAW in Bussum!

  Het organisatieteam,
  Mimy Sluiter en Gé de Bruijn

 • Inschrijven Honk-en softbalschool

  Om in te schrijven voor de Honkbal School of Softbal School moet onderstaand formulier worden ingevuld. Door op "Send" te klikken wordt de inschrijving bevestigd. Met het verzenden ga je akkoord met het verwerken van de persoonsgegevens van de deelnemer. De wijze van verwerken staat beschreven in het privacy statement van HCAW.

  De kosten voor deelname bedragen € 120,00. Dit bedrag moet uiterlijk een week vóór aanvang zijn overgemaakt op IBAN NL60 RABO 0300 3422 09 o.v.v. Honkbal/Softbal School 2020 + [voor en achternaam deelnemer].
   
  Let op! Nadat je op "Send" hebt geklikt verschijnt er een pagina met een bevestiging van je aanmelding. Als die pagina niet verschijnt, (gebeurt soms bij het gebruik van de browser Safari) dan zijn de gegevens niet verstuurd. Probeer het in dat geval nog eens met een andere PC of tablet of een andere browser.

  Wanneer de groepsindeling bekend is volgt er ruim voor aanvang een rondmailing. Verdere vragen kunnen gesteld worden via honkbalschool@hcaw.nl of neem telefonisch contact op met het secretariaat van de honkbalschool (035-6920501).

  Let op! Geef duidelijk aan of je voor honkbal of softbal inschrijft. Voor een beperkt aantal speelsters die momenteel honkballen, maar kennis willen maken met softbal, is het ook mogelijk om voor zowel honkbal en softbal in te schrijven. Je doet dan mee in beide sporten maar betaalt slechts eenmaal 120 euro.
 • Inschrijfformulier HCAW Honk- en softbalschool

  Send