• Honk- en softbalschool 2020

  UPDATE 16 OKTOBER 2020

  Beste honkballer m/v en ouders, 

  Wij gaan binnenkort van start met de honkbalschool. En dat doen we in vier groepen veilig en volgens de COVID-regels. De groepsindeling is op leeftijd, ervaring en degenen die aangegeven hebben te carpoolen is zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Voor degenen die nog niet hebben betaald het verzoek dat zo spoedig mogelijk in orde te maken.

  Hierbij alvast de regels:

  We trainen met 7 instructeurs en maximaal 23 deelnemers per groep, zodat we maximaal dertig personen in de hal hebben.

  Een vijfde groep voor enkel softbal komt te vervallen helaas. Dit is alles wat mogelijk is gezien de omstandigheden.

  • Deelnemers zijn allen jonger dan 18 jaar, dus geboren op 21 december 2002 of later.
  • Ouders kunnen niet aanwezig zijn.
  • Deelnemers komen in honkbal kostuum en worden bij de ingang afgezet.
  • Iedere deelnemer neemt zijn/haar eigen honkbalspullen mee en catchers hun eigen uitrusting.
  • Afhankelijk van het weer zowel zaalschoenen als honkbalschoenen voor buiten meenemen. Die kunnen op de tribune van het hoofdveld worden aangedaan desgewenst.

  De kantine is gesloten

  Er wordt getraind zowel binnen in de sporthal als buiten op het veld (als het weer dit toelaat). De hal heeft vier deuren die opengezet worden voor goede ventilatie. Dat betekent wel voor deelnemers (en instructeurs) dat er gekleed wordt alsof er buiten wordt getraind bij koel weer. De pitchers trainen zoveel mogelijk buiten als dat kan wanneer de gevoelstemperatuur dat toelaat en er geen regen is (geweest). De instructeurs houden zo veel mogelijk afstand van de deelnemers en wij verzoeken de deelnemers hier ook rekening mee te houden naar de instructeurs toe.

  De trainingen kennen dit jaar geen overlap. Aan het eind van elke training wordt er van groep gewisseld, zodat er geen twee groepen in de zaal tegelijk zijn.

  Groep 1 is aanwezig om 09:45 begint om 10:00 uur en gebruikt de hoofdingang aan de zuidkant en verlaat om 11:20 via dezelfde deur.

  Groep 2 is aanwezig om 11:15, begint om 11:30 en gebruikt de ingang aan de noordkant en verlaat om 12:50 de hal via dezelfde deur.

  Groep 3 is aanwezig om 12:45, begint om 13:00 en gebruikt de hoofdingang aan de zuidkant en verlaat om 14:20 de hal via dezelfde deur.

  Groep 4 is aanwezig om 14:15, begint om 14:30 en gebruikt de ingang aan de noordkant en verlaat om 16:00 de hal via dezelfde deur.
  Bij elke groepswissel worden handvatten van toiletten en deuren in de hal ontsmet. Eén van de instructeurs is vast verantwoordelijk voor het naleven van de COVID-19 regels in de hal.

  De instructeurs zijn in principe alle trainingen aanwezig en er is back up voor als iemand niet kan komen.

  Deelnemers komen uiteraard enkel als ze zelf gezond zijn en melden zich af bij problemen.
  De trainingsdagen zijn 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november en  6, 13 en 20 december 2020.

  De organisatie is tijdens alle trainingen aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen en als aanspreekpunt.
  Op elke trainingsdag zelf dienen alle personen boven de achttien jaar die het terrein betreden zich de dag zelf te registreren via de QR code op het hek bij binnenkomst, maar liever vooraf via https://ikbezoek.nl/hcaw. Tevens dient iedereen bij binnenkomst de handen te reinigen met de bij het hek hangende desinfectie-lotion. Op het terrein is het dragen van een mondkapje verplicht.

  We gaan ons uiterste best doen om de honkbalschool zo COVID19-veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht een deelnemer zich willen terugtrekken dan hebben we daar begrip voor. Wij hopen echter iedereen te mogen verwelkomen!

  Met vriendelijke groet,

  De organisatie
  Gé de Bruijn 06-51154511

  Mimy Sluiter 06-46590979

  Kaj Timmermans

   

  -------------------Originele uitnodiging

  De zestiende editie van de HCAW Honkbalschool gaat in oktober 2020 van start na afloop van de reguliere competities met als nieuwe aanvulling ook een Softbalschool.

  In de eigen sporthal van HCAW is er voor enthousiaste jeugdhonkballers (m/v) en nu ook softbalsters weer de mogelijkheid om in kleine groepjes les te krijgen van zeer ervaren instructeurs die allen spelen of speelden als tophonkballer in Nederland en/of Amerika. De softbalsters krijgen les van eigen softbalinstructeurs. Het is aan te raden om ruim op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. De indeling honkbal zal in vier lesgroepen van maximaal 20-25 spelers geschieden in de leeftijdscategorieën:
  • 08 t/m 10 jaar (10 - 11:30 uur)
  • 11 t/m 13 jaar (11:30 - 13:00 uur)
  • 13 t/m 15 jaar (13:00 - 14:30 uur)
  • 16 t/m 18 jaar (14:30 - 16:00)
  • Softbal 8-18 jaar (16:00-17:30).
  De indeling is bij het honkbal op leeftijd en mede op basis van ervaring. Indien gewenst in verband met verrijders van andere verenigingen kan daar met de indeling rekening mee worden gehouden mits de leeftijden niet te ver uiteen liggen
   
  De trainingsdagen zijn op 25 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november en op 6, 13 en 20 december 2020. Indien het weer het toelaat is er ook de mogelijkheid om buiten te trainen.

  De instructeurs geven gerichte trainingen aan de hand van een vooraf uitgewerkt trainingsschema verdeeld in de onderdelen fielden, pitchen, catchen, spelsituaties en slaan. Hierbij staat de kwaliteit voorop en wordt er gewerkt in kleine groepen per spelonderdeel per lesgroep, waarbij per instructeur niet meer dan vijf spelers worden ingedeeld. De groepen rouleren zodat per trainingsdagdeel alle aspecten aan bod komen. Bij het softbal is plek voor 1 groep van 25 speelsters. Ook hier wordt gewerkt in kleine groepen en zijn er coach en speelsters uit de HCAW topsectie aanwezig als instructeur.

  Elke gemotiveerde jeugdspeler is weer van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Voor de jongste honkbalgroep geldt wel dat er al een aantal basisvaardigheden als vangen, gooien en kennis van spelsituaties aanwezig moet zijn, zodat de instructeurs zo goed mogelijk aan de slag kunnen. In de oudere groepen zal voortgebouwd worden op het aanwezige spelniveau.

  De kosten voor deelname bedragen EUR 120,- voor negen trainingsdagen. Het is raadzaam, gezien de grote belangstelling, om op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding en vol is vol.

  Voor een beperkt aantal ouders/begeleiders is wederom ons clubhuis open tijdens en na de training en zijn de organisatoren daar aanwezig als aanspreekpunt. In verband met de COVID-19 maatregelen zijn ouders/begeleiders *niet* welkom in de hal zelf. In de hal, is enkel plek voor instructeurs en spelers.

  Wij zien iedereen graag weer in oktober bij HCAW in Bussum!

  Het organisatieteam,
  Mimy Sluiter en Gé de Bruijn

 • Inschrijven Honk-en softbalschool

  Om in te schrijven voor de Honkbal School of Softbal School moet onderstaand formulier worden ingevuld. Door op "Send" te klikken wordt de inschrijving bevestigd. Met het verzenden ga je akkoord met het verwerken van de persoonsgegevens van de deelnemer. De wijze van verwerken staat beschreven in het privacy statement van HCAW.

  De kosten voor deelname bedragen € 120,00. Dit bedrag moet uiterlijk een week vóór aanvang zijn overgemaakt op IBAN NL60 RABO 0300 3422 09 o.v.v. Honkbal/Softbal School 2020 + [voor en achternaam deelnemer].
   
  Let op! Nadat je op "Send" hebt geklikt verschijnt er een pagina met een bevestiging van je aanmelding. Als die pagina niet verschijnt, (gebeurt soms bij het gebruik van de browser Safari) dan zijn de gegevens niet verstuurd. Probeer het in dat geval nog eens met een andere PC of tablet of een andere browser.

  Wanneer de groepsindeling bekend is volgt er ruim voor aanvang een rondmailing. Verdere vragen kunnen gesteld worden via honkbalschool@hcaw.nl of neem telefonisch contact op met het secretariaat van de honkbalschool (035-6920501).

  Let op! Geef duidelijk aan of je voor honkbal of softbal inschrijft. Voor een beperkt aantal speelsters die momenteel honkballen, maar kennis willen maken met softbal, is het ook mogelijk om voor zowel honkbal en softbal in te schrijven. Je doet dan mee in beide sporten maar betaalt slechts eenmaal 120 euro.
 • Inschrijfformulier HCAW Honk- en softbalschool

  Send