• Play-Offs komende week van start

    Voor het tweede seizoen in successie hebben de honkballers van HCAW zich geplaatst voor  deelname aan de Play-Offs. De halve finale om het landskampioenschap, die aanstaande donderdag van start gaat, bestaat dit jaar uit een serie van negen wedstrijden. In deze serie van negen wedstrijden ontmoeten de vier deelnemers elkaar ieder drie keer. Twee van de drie tegenstanders van HCAW, regerend landskampioen Curaçao Neptunus en runner-up L&D Amsterdam, waren al langer bekend. De beslissing wie de derde en laatste tegenstander van de Bussumers zou worden viel uiteindelijk op de laatste speeldag van de reguliere competitie. 

    Voorafgaand aan het laatste competitieweekeinde waren er nog drie teams in de race, De Glaskoning Twins, DSS en Hoofddorp Pioniers. De Hoofddorpers zagen hun kans op plaatsing donderdagavond direct verdwijnen. De Glaskoning Twins maakte donderdag een misstap tegen Quick Amersfoort (3-4) waardoor DSS (dat zelf hekkensluiter Silicon Storks, met 6-1, versloeg) het weekeinde inging met de beste uitgangspositie. Zaterdag bleek Silicon Storks voor de ploeg uit Haarlem echter een hobbel teveel: 5-3. Hierdoor had De Glaskoning Twins zondag ineens weer de beste uitgangspositie. De Brabanders gaven deze positie niet meer uit handen, zondag werd Quick Amersfoort met 6-1 verslagen. Daarmee is ook de derde tegenstander van HCAW een feit.

    Zelf speelde de ploeg van hoofdcoach Roeland Henrique drie keer tegen Hoofddorp Pioniers. Zowel donderdag (2-1) als zondag (9-8, tien innings) werd nipt verloren. In de eigen Rob Hoffmann Vallei werd zaterdag gewonnen 2-0.

    HCAW start de Play-Offs aanstaande donderdag (aanvang 19.30 uur) met een uitwedstrijd bij L&D Amsterdam. Ook zondag wordt er in Amsterdam gespeeld (aanvang 14.00 uur). Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Bussum. Dit duel begint om 14.30 uur.

    In de twee weken daaropvolgend treft HCAW achtereenvolgens Curaçao Neptunus en de Glaskoning Twins. Ieder begint met een schone lei. De nummers een en twee na die negen wedstrijden plaatsen zich voor de Holland Series, de strijd om het landskampioenschap.