• Vertrouwenscontactpersoon HCAW

  NaamE-mailMobiel
  Lamoen, Erma vanvertrouwenscontactpersoon@hcaw.nl

  Er is 1 teamlid waarvan de naam vanwege privacyredenen niet getoond wordt.

 • Rol van de Vertrouwenscontactpersoon

  De vertrouwenscontactpersoon fungeert als eerste opvang voor alle bij HCAW betrokken mensen (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of vraag over grensoverschrijdend gedrag door iemand van onze vereniging. Hij/zij biedt een luisterend oor, geeft raad en verwijst door voor geschikte hulp.

  Wanneer kan je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van HCAW?
  Als jij je afvraagt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team wel klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenscontactpersoon. De vragen die je hebt kunnen gaan over:

  • Pesten en gepest worden.
  • Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort.
  • Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
  • Een vermoeden van ‘grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft.
  • Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
  • Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
  • Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
  • Het feit of je vraag bij de vertrouwenscontactpersoon van HCAW op de juiste plaats is.

  Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?
  Dat het belangrijk kan zijn ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg en toestemming gebeuren!

  Van de gesprekken, die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden wordt niemand op de hoogte gesteld zonder dat jij daar

  1. toestemming voor hebt gegeven,
  2. van op de hoogte bent.

  De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan het Bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe de voortgang en de afsluiting hebben plaatsgevonden.

  Onze vertrouwenscontactpersoon
  De vertrouwenscontactpersoon zal mensen niet persoonlijk opvangen en/of begeleiden. Als er verdere opvang noodzakelijk is, zal dit altijd, met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten HCAW.
  De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen binnen HCAW.
  Je kunt de vertrouwenscontactpersoon bereiken via e-mail: vertrouwenscontactpersoon@hcaw.nl of telefonisch: Erma van Lamoen (06-15 09 19 22).

  Als er sprake is van seksuele intimidatie en je wilt het niet meteen bespreken met de vertrouwenscontactpersoon van HCAW, dan kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 - 202 55 90 (0,10 euro per minuut).

   

  De gedragscode voor trainers, coaches en begeleiders is hier in te zien.  Bekijk ook onze pagina Verklaring Omtrent Gedrag.