• Wat Is BeeBall

  beeball

  Beeball, tot 2010 heette het Peanutball, is de voorloper van het echte honk- en softbal. Beeball is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters op een leuke en speelse manier te laten kennismaken met de honk- en softbalsport. Het is een stoer, flitsend en leuk spel waarbij beweging, teamgeest en sportiviteit voorop staan. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Door het spelen van Beeball raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze worden de kinderen de technische vaardigheden geleerd van honkbal en softbal. Beeball kan bij HCAW gespeeld worden door kinderen in de leeftijd vanaf vier jaar tot maximaal tien jaar.

   Velden

  Beeball wordt gespeeld op een aangepast veld, een beeballveld bestaat uit twee honken en een thuisplaat. HCAW beschikt op haar terrein aan de Zanderijweg te Bussum over twee beeballvelden. Daarnaast is er een veld beschikbaar dat geschikt is voor zowel Beeball als voor wedstrijden van Pupillen Honkbal.

  Rookie League en Major League

  Bij HCAW zijn er twee Beeball-afdelingen: de Rookie-League en de Major League. Teams in de eerste categorie spelen op het veld met twee honken en een thuisplaat, het zgn. beeballveld. Teams in de tweede categorie spelen op een pupillenveld.

  Open dag

  De eerste of tweede zondag van het nieuwe jaar wordt er een open dag georganiseerd door HCAW. Deze open dag is speciaal bedoeld voor kinderen die eens kennis willen maken met onze sport. Tijdens deze open dag geven instructeurs van HCAW de kinderen een heuse training. De ouders worden getrakteerd op een kopje koffie. De kinderen dienen zelf te zorgen voor zaalschoenen en een honkbalpet. HCAW zorgt voor handschoenen, knuppels en ander materiaal.

  Meer weten?

  Klik HIER voor het downloaden van een brochure met een korte uitleg over de spelregels.

  Wil je meer weten over het spelen van Beeball bij HCAW, stuur dan een email naar: beeball@hcaw.nl

  Bekijk ook het onderstaande voorlichtingsfilmpje! Het is opgenomen op het Beeball-veld van HCAW.