• HCAW heeft Dè Flanegin aangesteld als nieuwe hoofdcoach van het eerste honkbalteam. Flanegin volgt Roeland Henrique Sr. op die na afgelopen seizoen te kennen gaf meer tijd aan zijn privéleven te willen besteden.

    Samen met Rudy Dirksen, die komend seizoen voor het derde jaar op rij in Bussum actief zal zijn, krijgt Flanegin de leiding over de hoofdmacht van HCAW.

    De zesenveertigjarige Flanegin is geen onbekende in de Nederlandse honkbalwereld. Tussen 1992 en 2014 was de op Aruba geboren inwoner van Leiden tweeëntwintig seizoenen lang, waarvan eenentwintig op het hoogste niveau, als speler actief voor Hoofddorp Pioniers. Alleen in 2009 kwam Flanegin niet in actie. Op 12 mei 2013 brak Flanegin het record van meeste gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse voor één club. Tot dat moment stond dat record op naam van HCAW’er Jurjan Koenen. In zijn spelersloopbaan kwam Flanegin uiteindelijk tot 750 duels in de Hoofdklasse.

    Na zijn afscheid als speler was Flanegin actief als één van de coaches van het eerste damessoftbalteam van Hoofddorp Pioniers dat uitwam in de Eerste Klasse. Een seizoen later, in 2016, ging hij aan de slag als hoofdcoach van het eerste honkbalteam van diezelfde vereniging. Na het seizoen 2017 maakte Flanegin bekend dat hij niet voor een derde seizoen zou terugkeren in Hoofddorp.

    Na een sabbatical van één seizoen keert de Arubaan nu dus weer terug in de Hoofdklasse. Komend seizoen zal hij in Nederland voor het eerst andere clubkleuren verdedigen dan die van Hoofddorp Pioniers.