• Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt het eerste honkbalteam van HCAW een aantal oefenwedstrijden. IJs en weder dienende start de oefencampagne van de Bussumers komend weekeinde al. Voor zowel zaterdag 2 als zondag 3 maart staat er een ontmoeting met HCAW 2 op het programma. Bij goed weer wordt er beide dagen om 13.00 uur gestart.

    Een weekeinde later, 9 en 10 maart, komt het Duitse Solingen Alligators naar Bussum. Ook dan wordt er beide dagen om 13.00 uur gestart.
    Zaterdag 16 maart gaat HCAW (om 14.00 uur) op bezoek bij Quick Amersfoort. Voormalig HCAW’er Glenn Romney zwaait daar komend seizoen de scepter. Zondag 17 maart, wederom om 14.00 uur, treffen beide ploegen elkaar dan in Bussum.

    In het weekeinde van 23 en 24 maart nemen de Bussumers dan, voor het tweede jaar op rij, deel aan het Ringvaart Toernooi dat georganiseerd wordt door RCH-Pinguïns, dat ook dit jaar weer uitkomt in de Overgangsklasse. In Heemstede worden wedstrijden gespeeld met Hoofddorp Pioniers, Silicon Storks en RCH-Pinguïns als tegenstander.

    Tijdens het laatste weekeinde voor aanvang van de reguliere competitie vindt in Bussum de zevenendertigste editie van het door HCAW zelf georganiseerde I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi plaats. Opnieuw zal de voltallige Top-4 uit de Hoofdklasse dat weekeinde acte de presence geven. Van 29 tot en met 31 maart zullen naast de Bussumers zelf Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en het Oosterhoutse Twins in actie te zien zijn.

    De competitie in de Hoofdklasse, die dit jaar weer uit acht teams bestaat, zal al op donderdag 4 april een aanvang nemen. In het openingsweekeinde van de competitie is regerend landskampioen Curaçao Neptunus de tegenstander van HCAW.