• Heren I pakt eerste punten

    Na puntloze weekeinden tegen achtereenvolgens Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam hebben de honkballers van HCAW dit Paasweekeinde de eerste punten van het seizoen gepakt. Tweemaal waren de Bussumers DSS de baas. Donderdagavond werd er met 3-4 gewonnen, zaterdag met 1-0. Op eerste Paasdag bleek DSS de sterkste: 10-5.

    Donderdag boog de ploeg van Dè Flanegin en Rudy Dirksen een vroege 1-0 achterstand om in een 1-4 voorsprong. DSS kroop nog wel dichterbij, maar de eerste winstpunten van het seizoen gingen mee naar Bussum: 3-4.

    Zaterdag was het aanwezige publiek in Bussum getuige van een bijzondere prestatie van HCAW-werper Kaj Timmermans. Timmermans stond lange tijd een no-hitter te gooien. Tot in de allerlaatste slagbeurt had Timmermans DSS nog geen honkslag toegestaan. In die laatste inning sloeg Ibrahin Redan de enige Haarlemse honkslag van de wedstrijd, waardoor het Timmermans helaas niet lukte de no-hitter te voltooien. Zelf wist HCAW, in de zevende inning èèn keer de thuisplaats te bereiken waardoor ook de tweede overwinning van het seizoen een feit was: 1-0.

    Zondag kwamen de Bussummers voortvarend uit de startblokken. Direct in de openingsslagbeurt werd er drie keer gescoord: 0-3. Helaas lukte het niet deze vroege voorsprong vast te houden. Via twee punten in de gelijkmakende eerste slagbeurt (2-3) en drie punten in de derde inning (5-3) nam DSS de leiding over, om die vervolgens niet meer af te staan: 10-5.

    Met vier punten uit negen wedstrijden deelt HCAW momenteel de zesde plaats op de ranglijst met Twins Oosterhout en Silicon Storks. Komend weekeinde is het zaak verder omhoog te kijken als Quick Amersfoort de tegenstander is. Vanwege Koningsdag, dat dit jaar een competitievrije dag is, ziet het programma er komend weekeinde iets anders uit dan gebruikelijk. Donderdagavond ontvangt HCAW Quick Amersfoort in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum, vrijdagavond treffen beide teams elkaar op XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Beide avondwedstrijden beginnen om 19.30 uur. Zondag wordt de serie ontmoetingen tussen beide teams dan in Bussum afgesloten. Dit duel begint om 14.30 uur.