• Heren I halverwege gedeeld vierde

  In het laatste weekeinde van de eerste helft van de reguliere competitie namen de honkballers van HCAW het op tegen Twins Oosterhout. Twee keer werd er gewonnen, waar dat eigenlijk drie keer had moeten zijn.

  Donderdagavond gaven de Bussumers aanvankelijk een 0-3 voorsprong uit handen (3-3) om in de tiende inning alsnog de volle winst veilig te stellen. Met een rake klap stelde pinch-hitter Arthur Lugtmeijer Jeandro Tromp in staat het vierde en, na even later bleek, beslissende punt aan te tekenen: 3-4!

  Zaterdag gaf HCAW, op eigen veld, een ruime 7-2 voorsprong uit handen om de gasten er uiteindelijk met de winstpunten vandoor te zien gaan: 7-8.

  Zondag herstelde de ploeg, die onder leiding staat van Dè Flanegin en Rudy Dirksen, zich knap van de zure nederlaag van een dag eerder. Van meet af aan speelde HCAW zondag scherp en gretig. De al in de openingsslagbeurt genomen leiding (0-1) werd in de rest van de wedstrijd gestaag uitgebouwd naar 1-11 in zeven innings.

  Met de vier winstpunten uit deze serie wedstrijden is HCAW dichterbij Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort gekropen. Beide directe concurrenten voor een plaats in de Play-Offs verloren dit weekeinde twee keer, respectievelijk van L&D Amsterdam en DSS.
  Halverwege de reguliere competitie deelt HCAW de vierde plaats met Quick Amersfoort. Beide teams haalden twintig punten uit de eenentwintig gespeelde wedstrijden. Met slechts twee punten meer staat Hoofddorp Pioniers momenteel derde.

  Komend weekeinde beginnen alle ploegen direct aan de tweede helft van de competitie. Net als in het openingsweekeinde van het seizoen neemt HCAW het dan op tegen regerend lands- en Europees kampioen Curaçao Neptunus. Anders dan in het openingsweekeinde van het seizoen spelen de Bussumers ditmaal twee keer thuis. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag treffen beide teams elkaar in de Rob Hoffmann Vallei. Zaterdag strijden beide teams in het Rotterdamse Familiestadion om de punten. Zaterdag begint de wedstrijd om 14.00 uur, zondag een half uur later (14.30 uur).