• Heren I boekt belangrijke overwinning

    In het drieluik met regerend lands- en Europees kampioen Curaçao Neptunus hebben de honkballers van HCAW dit weekeinde een belangrijke overwinning geboekt. In de Rob Hoffmann Vallei werden de Rotterdammers zondag, in tien innings, met 4-3 verslagen. Voor de ploeg waarvan voormalig HCAW’er Ronald Jaarsma hoofdcoach is betekende deze Bussumse zege pas de derde nederlaag van dit seizoen. Alleen L&D Amsterdam en Quick Amersfoort gingen HCAW voor.

    Ook in de eerste twee wedstrijden van het drieluik had HCAW lang uitzicht op de punten, maar uiteindelijk lukte het zowel donderdagavond (1-3) als zaterdag (2-1) niet om de punten binnen te halen.

    Met de belangrijke winstpartij van zondag houden de Bussumse honkballers een plaats in de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap, binnen handbereik. Naaste concurrenten Hoofddorp Pioniers en Quick Amersfoort wonnen dit weekeinde allebei twee keer, respectievelijk van DSS en Twins Oosterhout. Met nog achttien wedstrijden te gaan heeft HCAW vier punten achterstand op de ploeg uit Hoofddorp en twee punten op de Amersfoorters.

    In de strijd om een plaats in de Play-Offs neemt de Bussumse ploeg, die onder leiding staat van Dè Flanegin en Rudy Dirksen, het komende week op tegen L&D Amsterdam. Vanwege Hemelvaart en vanwege het feit dat de Amsterdammers kort na het treffen met HCAW naar Italië afreizen voor deelname aan het Europacuptoernooi ziet het wedstrijdschema er voor beide teams iets anders dan te doen gebruikelijk. Op Hemelvaartsdag strijden beide teams in Bussum om de winst. Dit duel begint al om 14.30 uur. Een dag later, vrijdag 31 mei, wordt er dan vervolgens in Amsterdam gespeeld (aanvang: 19.30 uur). Zaterdag sluiten beide ploegen het drieluik in Bussum af. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.