• Heren I naast Quick Amersfoort

    Op Pinksterzondag hebben de honkballers van HCAW zich naast Quick Amersfoort op de vierde plaats van de ranglijst genesteld. Zelf waren de Bussumers zowel donderdag (3-0) als op Eerste Pinksterdag (10-7) te sterk voor DSS. De ploeg uit Amersfoort verslikte zich zondag in hekkensluiter Silicon Storks (15-2). Donderdag versloeg Quick Amersfoort Silicon Storks nog met ruime cijfers: 2-16. Ook met betrekking tot de derde plaats heeft de Bussumse ploeg, die onder leiding staat van Dè Flanegin en Rudy Dirksen, dit weekeinde goede zaken gedaan. Hoofddorp Pioniers moest twee keer (1-0 en 7-1) de meerdere erkennen in Twins Oosterhout. De Hoofddorpers hebben momenteel nog slechts twee punten meer dan HCAW. Vanwege het slechte weer werden zaterdag alle drie de geplande wedstrijden afgelast. Het complete programma wordt dinsdagavond ingehaald.

    Donderdagavond kwam HCAW in de derde inning op voorsprong: 1-0. Een rake klap van Seb Visser, in de achtste inning, bracht de 3-0 eindstand op het bord. Op die tweehonkslag wisten Rodney Daal en Patrick Bok de thuisplaat te bereiken.

    Vanwege de dertigste editie van het internationale Pinkstertoernooi dat zondag en maandag op de velden van HCAW plaatsvond stonden beide teams zondagavond opnieuw tegenover elkaar in de Rob Hoffmann Vallei. Deze wedstrijd had werkelijk alles in zich om het, in grote getale aanwezige, publiek te vermaken. Het telkens wisselende scoreverloop hield de wedstrijd spannend tot in de laatste inning. Tot drie keer toe (0-2, 2-4 en 5-7) wist HCAW een achterstand weg te werken. Bij een stand van 6-7 was het Bob van der Meer die DSS, in de achtste inning, de genadeklap toebracht. Met een daverende tweehonkslag veegde Van der Meer de (volle) honken schoon: 9-7! Zelf werd Van der Meer vervolgens binnengeslagen door Daal: 10-7.

    Met het inhaalduel met DSS erbij, dat is vastgesteld voor dinsdagavond (aanvang 19.30 uur), kennen de honkballers van HCAW deze week een druk programma. Vanaf donderdag staat het drieluik met Quick Amersfoort op het programma. Die serie is een rechtstreeks gevecht om de vierde plaats. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag treffen beide teams elkaar op XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Zaterdagmiddag wordt er in Bussum gespeeld. Het duel van zaterdag begint om 14.30 uur. Zondag wordt de eerste bal een half uur eerder geworpen (14.00 uur).