• Heren I heeft Play-Offs binnen handbereik

    In een rechtstreeks duel om de derde plaats op de ranglijst hebben de honkballers van HCAW dit weekeinde Hoofddorp Pioniers tweemaal verslagen. Donderdag wonnen de Bussumers, op eigen veld, met 10-0 in zes-en-een-halve inning. In Hoofddorp werd het zaterdag 2-3 in Bussums voordeel. Ondanks dat er zondag een einde kwam aan een mooie zegereeks van acht overwinningen op rij (HCAW verloor met 1-3) kunnen de Bussumse honkballers terugkijken op een mooi weekeinde. Omdat directe concurrent Quick Amersfoort dit weekeinde niet wist te winnen van regerend landskampioen Curaçao Neptunus heeft HCAW deelname aan de Play-Offs binnen handbereik. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft HCAW nu een voorsprong van tien punten op Quick Amersfoort en Twins Oosterhout die na dit weekeinde gezamenlijk de vijfde plaats bezetten. Theoretisch zouden beide concurrenten HCAW nog voorbij kunnen, dan moet het in de laatste twee weekeinden van de reguliere competitie wel heel raar lopen.

    Met nog wedstrijden voor de boeg tegen hekkensluiter Silicon Storks en Twins Oosterhout hebben de Bussumers momenteel de beste papieren om zich, na Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, te plaatsen voor de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. Vanaf donderdag 4 juli wordt de strijd om de plaatsen drie en vier op de ranglijst voortgezet. Dan gaat HCAW op bezoek bij Silicon Storks. Omdat het veld in Kijkduin geen licht heeft wordt dat duel in het Neptunus Familie Stadion gespeeld.

    Omdat er voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse Major League Baseball wedstrijden op Europese bodem worden gespeeld ligt de Nederlandse competitie komend weekeinde even stil. Aanstaande zaterdag en zondag staan de New York Yankees en de Boston Red Sox in het Londense Olympisch stadion tegenover elkaar.