• Reserve Reserves weer terug op de tweede plek

  Gisteren speelde HCAW Heren 3, de Reserve Reserves, hun tweede wedstrijd na de zomerstop. Op papier had dit een topwedstrijd moeten worden, want afgelopen woensdag wisten de HCAW’ers de koppositie in de Topklasse terug te pakken en Domstad Dodgers was de nummer twee van de competitie. Na de wedstrijd van zondag tegen datzelfde Domstad Dodgers zijn de rollen weer omgedraaid, al hebben de Bussumers nog wel evenveel verliespunten en hebben ze dus alles nog in eigen hand.


  Op het gravelveld van Domstad begonnen de Bussumers nog goed. In de eerste slagbeurt sloegen Jelle Blaauw en Dexter de Weert back-to-back doubles en wisten daarmee de eerste voorsprong op het scorebord te brengen.
  Lang kon daar niet van genoten worden, want de Utrechters pakten dat punt, en meer, in hun eerste slagbeurt direct weer terug. Na vier wijd en een honkslag schakelde Tony Kreisel de nummers drie en vier van de Utrechtse slagploeg uit. Maar een foutje gevolgd door een honkslag en nog een foutje zorgde voor een stand van 3-1 na de eerste inning.
  In de tweede slagbeurt van Domstad maakte ze het verschil in de wedstrijd. Maar liefst elf slagmensen kwamen aan slag. Vier singles, een double en een homerun hoog over het rechtsveld hek zorgde voor een pittige achterstand van 9-1. Het duurde tot de vijfde inning dat de Bussumers weer wat terugdeden. Met twee man uit sloeg Jay Jay Muller een honkslag door het midden en Jelle Blaauw volgde met vier wijd. Dexter de Weert sloeg vervolgens een bal hard door het midden en op deze honkslag kon Muller scoren. Blaauw en De Weert konden zelf ook nog een honk doorschuiven omdat de thuisploeg ook moeite had met het moeilijk bespeelbare veld. Tim Elfrink was de volgende slagman en na een wat merkwaardige slagbeurt sloeg hij een striemende tweehonkslag waar twee keer op gescoord kon worden. De stand werd daarmee 9-4.
  En hoewel de stand weer reden gaf voor wat hoop gaf het Bussumse spel dat verder niet. Twee doubles in de gelijkmakende vijfde slagbeurt zorgde voor de 10-4. Tony Kreisel zat na die inning op een aantal gegooide ballen dat het, met de oog op de rest van het seizoen, verstandig was om ‘m eraf te halen. Een de nog niet 100% herstelde Leon Elshof had de ondankbare taak het werper van Kreisel over te nemen. Vier hits in de zesde inning leverde drie Utrechtse punten op en in de gelijkmakende zevend slagbeurt zorgde back-to-back doubles voor een mercy-rule-einde van de wedstrijd. De eindstand van 14-4 was bereikt.
  Met nog 7 wedstrijden te gaan hebben de HCAW Reserve Reserves nog alles in eigen hand. Prolongatie van het Nederlands Kampioenschap hoort nog steeds tot de mogelijkheden, maar dan moet er dus wel wat beter gespeeld worden. Om te beginnen a.s. vrijdag in Uithoorn tegen Thamen.