• HCAW 2 deelt punten met Alcmaria Victrix

  Zaterdag togen de heren van HCAW 2 vol goede moed richting Alkmaar voor de wedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Kevin Miner, voor HCAW geen onbekende, was de startend werper voor Alcmaria. HCAW begon voortvarend met   een single van Dion Frank waardoor Pascal Zegwaard, die met 4 wijd op het honk gekomen was, direct het eerste punt voor HCAW kon scoren. Dion kan door naar thuis op een double van Jesse Velders, die vervolgens zelf de thuisplaats bereikte dankzij een double van Brandon Noor waardoor HCAW meteen 0 – 3 op het scorebord liet aantekenen. Kevin Miner kon na deze eerste inning niet meer verder vanwege een blessure en werd vervangen door Joran Klarenbeek (ook geen onbekende voor HCAW).Voor HCAW stond Jack Wagner op de heuvel. Alcmaria kreeg nauwelijks kansen, alleen eveneens oud-HCAW’er Vince Rooi wist een hit te slaan. 

  In de gelijkmakende vierde inning kregen de spelers van Alcmaria vat op het werpen van Jack. Na eerst 4 wijd voor Michael Pluijmers (de vierde ex-HCAW-er in de Alkmaarse gelederen),  sloeg Joeri Hondius een single waardoor Pluijmers, die door een gestolen honk en een wilde worp inmiddels op drie stond,  de eerste run voor Alcmaria kon scoren.  In de vijfde inning sloeg Marijn Spoor een single en op een doorgeschoten bal kon hij door naar 2 waarna hij kon scoren op een single van Pluijmers. Rooi wist vervolgens de bal over het hek in het linksveld te tillen en daarmee Alcmaria op voorsprong te brengen 4-3. Dit betekende het einde voor Jack Wagner, Ruben Dekker verving hem.

  In de zevende inning ging het mis in de verdediging van HCAW. Rob van de Kamer begon de inning met een stand-up double en mede door een aantal veldfouten wist Alcmaria de voorsprong snel uit te bouwen naar 9-3.

  In de achtste inning wisten beide teams nog een run te scoren en in de 9e inning wist HCAW nog even de spanning op te voeren bij Alcmaria. Bij Klarenbeek was de tank na 7 innings leeg. Een single van Noor, 4 wijd voor Justin Bus en een single van Zegwaard leverde weer een run op voor HCAW en met  het eerste en tweede honk bezet volgde een opofferingsstootslag van Daan Verpaalen en 4 wijd voor Frank  zorgde voor volle honken. Pluijmers werd naar de heuvel gedirigeerd om de winst veilig te stellen, maar wederom 4 wijd zorgde voor 10 – 6 en bases loaded met 1 nul. De winst kwam er daarna door een dubbelspel.

  Zondag

  Wat zaterdag niet lukte, lukte zondag wel. HCAW pakt de winst in de thuiswedstrijd tegen Alcmaria. Bobbie Gnade begon op de heuvel. Na 3x vier wijd en 2 honkslagen stond er een stand van 0-2 op het scorebord maar Gnade stopte deze aanval door de volgende slagman met 3 slag aan de kant te zetten.

  Dylan Braak was de starter voor Alcmaria en moest toe staan dat  HCAW direct weer gelijk kwam. Het waren Daan Verpaalen en Dion Frank die beide een single sloegen. Jesse Velders bracht de bal het veld in waarop hij zelf uit ging maar wel Verpaalen over de thuisplaat bracht. Kevin Wiegers sloeg vervolgens een honkslag waarop Frank de gelijkmakende run binnen kon lopen.  
  Pas in de gelijkmakende zesde inning, wist HCAW het verschil te maken. Op het werpen van Braak werd, mede door een double van Mika van Klingeren en een single van Dave Pronk, de stand 4-2 en werd Braak op de heuvel vervangen door Tim Verbrugge. Op het werpen van Verbrugge komen er nog 2 runs bij. Einde zesde inning: 6-2. In de inning  nam Fabian Zieltjes het pitchen over van Gnade en loopt HCAW verder uit naar een  8-2.

  In de achtste inning weten beide teams nog een run te scoren en was het zaak voor HCAW om in de laatste slagbeurt de voorsprong van 9-3 te verdedigen. Alcmaria wenste zich nog niet gewonnen te geven en na een geraakt werpen wist Aloys Burger de bal in het linksveld te prikken voor 2 honken. Hierop kon Kylian Mok scoren. Dit was voor de coaches van HCAW het sein om Zieltjes van de heuvel te halen en Ruben Dekker voor de tweede keer dit weekend naar de heuvel te sturen. Max van Eck slaat vervolgens de bal het veld in waarop Burger door kon naar de thuisplaat. 9-5. Het werd nog even spannend omdat het veld weer even niet alert was waardoor Alcmaria terug kon komen tot 9-7. Verder liet Dekker het niet komen en met 3 slag ging de laatste slagman terug naar de dug-out.