• HCAW 2 doet goede zaken!

  Afgelopen weekend was voor Heren 2 een belangrijk weekend. Bij winst van beide wedstrijden tegen The Hawks H1 zou een belangrijke stap gezet worden richting handhaving in de Overgangsklasse.

  Zaterdag werd er in Dordrecht gespeeld. Alle ingrediënten voor een  heerlijke middag honkbal waren aanwezig. De zon scheen, de supporters waren weer aanwezig en de spelers waren er helemaal klaar voor.

  Jesse Velders opende de wedstrijd direct met een stand up double. Daan Verpaalen sloeg een infield hit waardoor Velders door kon naar het 3e honk en op de opofferingsslag van Dion Frank kon direct het eerste punt voor HCAW gescoord worden. Ook Verpaalen kon even later scoren. 2-0 in de eerste inning. Voor HCAW stond Bobbie Gnade op heuvel. Op zijn werpen kwamen the Hawks niet tot scoren. In de 2e inning liep HCAW verder uit. Door base hits van Verpaalen en Frank en een paar slordigheden in het veld van the Hawks kon HCAW 4 rus scoren in deze inning.

  HCAW bleef aan slag hits produceren en Gnade was heer en meester over de slagploeg van the Hawks. Het werd een no hitter voor hem en na 7 innings was de eindstand 0-12 en gingen de twee punten mee naar Bussum.

  Overall sloeg HCAW in deze wedstrijd 12 hits. Daan Verpaalen was het meest productief met 4 uit 5.

  Zondag

  Zondag bleek maar weer dat de ene wedstrijd niet de andere is. Voor HCAW begon Jack Wagner op de heuvel. Hij kreeg direct een double tegen van Wijnand Ruben, die vervolgens ook het derde honk stal. Marnix Ruben brengt de bal het veld in en door een fout kon Wijnand Ruben het eerste punt scoren voor The Hawks. Door dezelfde fout wist Marnix Ruben het tweede honk te bereiken. Even later bereikte ook hij de thuisplaat: 0-2.

  Voor The Hawks was Jesper Krutzen de startend werper. Hij wist de slagploeg van HCAW goed in toom te houden. In de derde inning scoorden beide teams een run, 1-3 voor The Hawks. In de vijfde inning liep The Hawks nog een punt uit op HCAW: 1-4. Hierna was het gedaan met de slagploeg van the Hawks. Er worden geen runs meer gescoord.

  In de zevende inning nam Gio de Graauw het pitchen over van Wagner. En ook hij kreeg geen runs meer tegen. HCAW moest nu echt een list verzinnen om de winst alsnog binnen te halen. In de achtste inning werd Hawks-werper Krutzen vervangen door Wouter van Buitenen. Mika van Klingeren wist die inning een run te scoren voor HCAW: 2-4. In de negende inning kwam Daan Verpaalen met vier wijd op het honk om vervolgens het tweede honk te stelen. Dion Frank sloeg een basehit waardoor Verpaalen door kan naar het derde honk. Frank ging vervolgens zelf door naar twee. Met twee en drie bezet en twee nullen krijgt Brandon Rijnbergen vier wijd. Alle honken vol en Dave Pronk aan slag. Marnix Ruben nam vervolgens het pitchen over van Buitenen. Door een wilde worp en een doorgeschoten bal konden Verpaalen en Frank scoren, dat bracht de stand gelijk: 4-4! In de tiende inning gaf  de Graauw de slagploeg van The Hawks opnieuw geen kans en is het aan de mannen van HCAW om de winst binnen te halen. Na een vier wijd en een hit-by-pitch wist Yuri Wang met een basehit het winnende punt voor HCAW binnen te slaan (5-4!) en zo de belangrijke overwinning voor HCAW alsnog binnen te slepen.

  Komende vrijdagavond speelt heren 2 zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ze zijn nog niet helemaal zeker van handhaving in de Overgangsklasse dus ze kunnen uw steun goed gebruiken. De wedstrijd begint om 19.30 uur in de Rob Hoffmann Vallei. Komt allen!

  Boxscore zaterdag

  HCAW H2                        2-4-2-4-0-0-0
  The Hawks H1                 0-0-0-0-0-0-0

  Werpcijfers HCAW H2 zaterdag

  Bobbie Gnade  (7)             3-4-0-1

  Boxscore zondag
  The Hawks H1                  2-0-1-0-1-0-0-0-0-0
  HCAW H2                         0-0-1-0-0-4-0-1-2-1

  Werpcijfers HCAW 2 zondag

  Jack Wagner (6)                9-3-4
  Gio de Graauw (4)             8-0-1