• Reserve Reserves winnen ook van WSB

    Vorige week woensdag speelde de Reserve Reserves de inhaalwedstrijd tegen WSB. Het leek er even op dat er ook deze keer niet gespeeld kon worden, maar de twee zeiltjes lagen op het veld, het kunstgras kan wat hebben, en rond acht uur was het droog genoeg om aan de wedstrijd te beginnen.

    Beide teams kwamen verdedigend niet goed uit de startblokken. Of ze hadden last van de gebrekkige voorbereiding of van het natte veld en de lichte regen, het resulteerde in ieder geval in een aantal fouten. WSB kon in de eerste slagbeurt daarom zelfs zonder honkslag het eerste punt van de wedstrijd scoren. In de gelijkmakende slagbeurt wisten Arjan Elshof en Dexter de Weert tweehonkslagen te produceren en tussendoor sloeg Jelle Blaauw nog een honkslag. Omdat WSB daar een tweetal fouten bij maakten kon er door HCAW zelfs drie keer gescoord worden. De stand was daarna dus 3-1 voor de thuisploeg.

    De Bussumers wisten daarna het aantal veldfouten redelijk beperkt te houden. Op de heuvel stond Leon Elshof inmiddels ook erg scherp te gooien, en na het puntje in de eerste inning en een puntje in de tweede inning wist hij de wedstrijd dicht te houden. In de zevende inning werd hij voor het restant van de wedstrijd afgelost door gastspeler Arjen Nijkamp. Met één maal drie slag, één maal vier wijd en geen honkslagen tegen kun je spreken van een geslaagd debuut. Dat debuut was alleen wel van korte duur omdat de slagploeg van de Reserve Reserves, geholpen door het veld van WSB, in de zevende inning zorgde voor een verschil van tien punten en daarmee een vroegtijdig einde van de wedstrijd.

    In de tweede slagbeurt van de Bussumers waren hits van Laurens Dammers en weer Jelle Blauw goed voor de 4-2 waarna in de zesde inning de score opliep tot 7-2. Vier wijd voor Edwin Meijjers, honkslagen van Max Jansen en Joey Eype, en de tweede double van Arjan Elshof zorgde voor een comfortabele voorsprong tegen de onmachtige Apeldoorners.

    In de gelijkmakende zevende inning wist WSB twee snelle nullen te maken, maar daarna ging het mis voor ze. Laurens Dammers sloeg een honkslag, Arjan Elshof kreeg vier wijd waarna een vangfout in het rechtsveld op een door Jelle Blaauw geslagen bal zorgde voor het eerste punt in de inning. Vier wijd voor Joey Eype werd gevolgd door een honkslag van Dexter de Weert én een fout waarop nog 'ns twee keer gescoord kon worden. De door Tim Elfrink geslagen bal rolde voor wéér een fout onder de handschoen van de derdehonkman door waarop ook Eype kon scoren. Met drie honken bezet en negen punten verschil mocht Ronald Bouwman het laatste zetje geven. Zijn honkslag zorgde voor de mercy-rule-eindstand van 12-2.