• Wedstrijdverslag Softbal Dames 1

  Gameday !

  Zondag 9-8-20 was het zover voor dames 1. Onze eerste corona competitie wedstrijd stond op het programma en wat voor één. Afreizend naar Boxtel om daar in ruim 34 + graden een dubbel te mogen spelen tegen Ducks.

  De tegenstander had prima werk geleverd door genoeg water neer te zetten ter verkoeling.

  Met 11 speelsters in pak en 1 op krukken konden we beginnen aan deze klus. Een ieder had er zin in en dat was goed te merken binnen het team.

  Al in de eerste inning wisten we na goed slagwerk op de juiste momenten en goed honklopen een 0-4 voorsprong te nemen. Waar verdedigend Kirsten op de pitcher plaat weer goed op dreef was liet zij slechts 4 slagmensen toe aan de plaat. Het team opende na de honkslag van Ducks met een dubbel spel door een stootslag die gevangen werd door Maud en op 1 werd gegooid. Direct was de mogelijke druk dan ook weer weg en na een vangbal van Sandra op het eerste honk was de inning dan ook voorbij.

  Door de 2e slagbeurt van onze dames die maar liefst 16 slagvrouwen kende werd alle hoop van Ducks weggenomen. 10 punten wisten de dames te scoren en zo uit te lopen naar een 0-14 voorsprong. Wel mag benoemd worden dan Maud in deze inning een 3 honkslag over de rechtsveldster sloeg.

  Ik wil het graag bij onze slagbeurten houden want Ducks heeft er in totaal 11 aan de plaat gehad in de 3 innings die we uiteindelijk gespeelt hebben.

  Ook de 3e inning telde 11 slagvrouwen voor ons en wisten we hiermee 6 punten over de plaat te krijgen en uit te lopen naar 0-20.

  Wel was er aanvallend nog een kleine bekende tegenslag voor ons want met alle honken vol en de count 3-2 en 2 nullen werd onze honkloopster op het 3e honk uit gegeven op te vroeg los. Je verwacht het niet … of toch wel…

  De laatste inning verliep zoals al eerder vermeld ook snel met als mooi punt nog de uiteindelijke nul van midveldster Naomi naar de thuisplaat ! Er was nog even een twijfel bij 1 persoon maar na kort overleg was deze ook om.

  Einduitslag na 1:45 uur in 3 inningen 0-20.

  Ook de 3e wedstrijd wisten de dames 4 punten over de thuisplaat te krijgen gelijk om hiermee weer het initiatief te nemen direct want een makkelijke eerste wedstrijd laat wel eens zien dat de 2e heel anders kan verlopen.

  Verdedigend kreeg oude bekende Ilona de bal om haar rentree te maken in de eerste klasse en startte met een 3-slag gevolgd door 2 veldacties van het veld dus na 3 slagvrouwen was deze inning klaar.

  In de tweede slagbeurt wisten de dames op 3 honkslagen 2 maal te scoren door onder meer een 2 honkslag van de volgende speelster die haar rentree maakte Lisanne. Stand 0-6

  Ook voor Ducks kwam er een mooi moment dat gevierd werd want zij wisten een punt te scoren op een doorgeschoten bal. Stand na 2 volledige inningen 1-6.

  Met een temperatuur steeds meer oplopende wisten we dat we aan de bak moesten om niet langer op het veld te staan dan noodzakelijk was. Dit werd door het team goed opgepakt want in de 3e inning met een tandje erbij kregen we 14 meiden aan de plaat waarop we 7 maal wisten te scoren en dus dichterbij waren om het in de 4e inning af te maken. Stand na 3e inning nog steeds 1-13.

  Toen werd het even wat rumoerig op het veld gezien er 1 speelster over een knuppel was gestruikeld die was blijven liggen… Uiteindelijk hield Ducks geen volledig team meer over en werd er besloten dat de wedstrijd helaas gestaakt moest worden.

  Conclusie van deze dag:
  • Erg warm maar we mochten weer spelen !
  • 33 runs gescoord in 6 innings
  • 2 winst partijen met goed softbal

  Volgende week spelen we thuis en is het openingday softbal !

  Door: Coachie D