• Softbal Dames 1 - wedstrijdverslag 6 sept 2020

  Vandaag was het dan zover, een Goois onderonsje tegen de dames van Hilversum Hurricanes. Een club waar je altijd lastige wedstrijden tegen speelt wisten we vooraf al dus alles zou uit de kast gehaald moeten worden.
  Wederom weer een volle tribune, speaker Arthur, scoorders Dick en Nicolette en shop Greg en Connery dus bij voorbaat alweer fantastisch om te zien dat maakt een coach trots als ook deze zaken geregeld zijn.
  Als ook scheidsrechters van dienst v Vliet en v Hees op het veld gearriveerd zijn konden we aan de zware klus beginnen.
   
  Kirsten die al weken prima staat te gooien mocht de wedstrijd op Caroline beginnen.
  De eerste 3 nullen waren al snel gemaakt en konden we kijken wat we op het werpen van v Ancum konden doen aan slag.. Maar ook zij wist met haar team snel de 3 nullen te maken dus voor we het wisten zaten we in de 2e inning.
  In deze 2 inning wist aan de kant van Hilversum enkel Kirsten de spanning op te voeren door een 2-honkslag te slaan maar hield het veld de deur dicht, aan onze kant wist alleen Sandra een honkslag te produceren dus na 2 volledige innings spelen een 0-0 stand op het scorebord.
   
  In de 3e inning opende Hilversum de aanval door in totaal 2 punten over de thuisplaat te brengen in 4 honkslagen.
  Onze dames wisten nog wel knap met alle honken vol en 2 nullen deze 3e nul te maken en de schade enig sinds te beperken, werk aan de winkel dus.. echter daar dacht Hilversum anders over en hadden slechts 4 slagmensen van ons nodig om uit de 3e inning te komen.
   
  De 4e inning verliep voor beide teams erg vlot en zo hadden we na 4 volledige innings spelen nog een 0-2 achterstand op het scorebord.
  Hilversum wist aan het begin van de 5e inning een behoorlijk gat te slaan door maar liefst 3 punten te scoren de timing op Kirsten was gevonden dus moesten we doorschakelen naar Ilona, gelukkig had zij al warm gegooid .. of nee toch niet maar goed de voorheen diesel is elektrisch geworden en mede door goede veld acties bleef het bij een 0-5 achterstand.
  De hoofden werden bij elkaar gestoken, we moesten wat terug doen. Caroline opende met een 2-honkslag kort daarna kwam Sylvie op het honk door een veldfout en wist hierdoor op te schuiven naar het 2e honk. Met inmiddels 2 nullen en 1,2 en 3e bezet wist Naomi een honkslag te slaan en daarmee 2 punten over de plaat te brengen 2-5 aan het eind van de 5e inning.
   
  In de 6e en 7e inning wist Hilversum weg te lopen naar een 2-6 en hadden we nog 1 slagbeurt..
  Imke kwam op het honk met 4 wijd helaas volgde al snel 2 nullen en dus zou het wel heel lastig worden.. Ilona sloeg een honkslag en bracht Imke op 3 waarop Sandra met een 2-honkslag Imke over de thuisplaat bracht 3-6 en 2 en 3 bezet, Sylvana wist op een veldfout het eerste honk te bereiken en waarop Ilona de 4-6 aantekende.
  Met 1 en 3 bezet kwam Caroline aan slag en besloten we een gok te wagen door een hit&run te spelen.. Caroline joeg werkelijk de bal met een rotvaart naar de hekken waarop Sandra en Sylvana wisten te scoren 6-6 ! Caroline op het 2e honk en Demi aan slag.. Zij wist ook een honkslag te slaan in het rechtsveld en de 1 en 3 weer in stand te brengen met Sylvie aan slag.. kort werd er nagedacht wat te doen..
  In de ogen van Sylvie zag ik dat zij het vertrouwen had en bewees dit met een snoeiharde honkslag in het midveld waardoor we in de 7e inning met 7-6 wisten te winnen.. Een mooie ontlading van zowel het team, coach en publiek was hoorbaar..
   
  Zoals inmiddels gebruikelijk spelen we tussen de wedstrijden door Jeu de Ball.. even ontspannen en met het team lol hebben ter voorbereiding op de 2e wedstrijd.. Deze wedstrijd werd met 1-1 afgesloten dus nog steeds niemand verloren..
   
  We gingen de 2e wedstrijd verder met Ilona in de cirkel op Maud.. de eerste 2 nullen vielen snel de 3e slagvrouw sloeg de bal op kniehoogte richting het eerste honk, Sandra tikte de bal weg en iedereen op Lisa na dacht aan een honkloopster maar net voor de grond wist Lisa deze te vangen voor een 3-4 vangbal!
   
  In de gelijkmakende slagbeurt opende diezelfde Lisa met een honkslag en werd uiteindelijk even later door een 3-honkslag van Sandra over de thuisplaat gebracht.. aan het eind van de inning stond het 1-0.
  Zoals niet geheel onverwacht in deze leuke wedstrijden kwam Hilversum terug door 2 maal te scoren in de 2e inning en 3 maal in de 3e inning en zo stond het aan het eind van de 3e inning 1-5..
  Wederom een achterstand maar de koppies bleven omhoog staan..
  Wel werd Coachie D een beetje wanhopig van eerste honkvrouw Indy van Hilversum, hoe zij het deed deed zij het maar zij was het die Hilversum op voorsprong hield door in deze inning 2 maal een 2 maar mogelijk 3-honkslag op de lijn voor zich te houden met 2 honkloopsters op de honken! Gelukkig deed ze dat al eerder in de wedstrijd ook eens .. Respect !
  We zitten inmiddels in de 4e inning waarin Hilversum uit gelopen is naar een 1-6 stand.
  Wederom gebeurde er iets binnen het team en aan iedereen was te merken dat zij nog niet klaar waren met deze wedstrijd.. Langs de kant hoorde ik nog iemand zeggen ‘deze wedstrijd is nog niet over’ toch Hans ..
  Demi kwam door een veldfout op 1, Sylvie kreeg 4-wijd, Kirsten wist op een fout het eerste honk te bereiken en bracht hiermee Demi over de thuisplaat 2-6. Lisa sloeg daarop een honkslag waardoor de honken vol stroomde.. Ilona kreeg 4-wijd waarop Sylvie de 3-6 scoorde.
   
  Nog steeds alle honken vol en Sandra aan slag.. Sandra sloeg de bal naar het linksveld waarop zowel Kirsten als Lisa wisten te scoren 5-6, zelf wist zij door de aangooi van het buitenveld naar thuis het 2e honk te bereiken.
  Sylvana aan slag met 1 uit.. Een verkapte squeeze werd gespeeld, Sylvana sneuvelde voor de 2e nul maar Ilona wist met een sliding de 6-6 binnen te brengen (actie van het filmpje). We wisten zelfs nog een 7-6 leiding te nemen na wederom een 2-honkslag van Caroline waarop Sandra kon scoren.. een 6-run inning was een feit !
   
  In de 5e en 6e inning wisten we door goed veldwerk de stand in ons voordeel te houden, in de gelijkmakende 6e inning wist het team nog uit te lopen naar een 8-6 door onder meer een 3-honkslag van Naomi die eerst nog voorstelde te gaan stoten gezien ze er niet zo lekker in zat.. Zij werd direct binnen geslagen door Ilona.
  Nog 3 nullen nodig voor een voor het team zo’n belangrijke overwinning..
  Deze 3 nullen wist het team te maken in 5 slagvrouwen dus iets wat lang niet is bereikt een dubbel winst op Gooi-genoot Hilversum Hurricanes !
   
  De ontlading was aanwezig en zichtbaar op ieders gezicht 4-punten thuis pakken voor eigen publiek!
  We gaven het spel op z’n plat gezegd vorm! Respect voor de vechtlust van de dames de gehele tijd.
  1e wedstrijd HCAW/ZV: Kirsten 2-1-8-1 en Ilona 5-0-5-0
  1e wedstrijd Hilversum: Kirsten 6-4-9-3
  2e wedstrijd HCAW/ZV: Ilona 2-1-10-3
  2e wedstrijd Hilversum: Rene 0-1-6-3 en Kirsten 3-1-5-0
   
  Wil je op de hoogte blijven van dit team?