• HCAW pakt volle buit

  De honkballers van HCAW hebben deze week de volle winst behaald. Hekkensluiter Silicon Storks werd drie keer verslagen. Op Hemelvaartsdag waren de Bussumers met 5-7 de sterkste. Zaterdag werd er, op eigen veld, met 5-4 gewonnen. Zondag was het verschil tussen beide ploegen wat groter, einduitslag 1-12 in Bussums voordeel. Omdat L&D Amsterdam dit weekeinde ook geen punten verspeelde deelt HCAW de tweede plaats nog altijd met de Amsterdammers. Koploper Curaçao Neptunus verslikte zich gisteren in Hoofddorp Pioniers waardoor L&D Amsterdam en HCAW twee punten dichterbij kropen. Het verschil met de koploper is nu vier punten.

  Morgenavond (dinsdag 18 mei) staat er voor L&D Amsterdam en HCAW een inhaalwedstrijd op het programma. In dit duel, dat in Amsterdam gespeeld wordt, maken beide ploegen uit wie voorlopig de tweede plaats op de ranglijst claimt.

  Met het ingelaste inhaalduel erbij krijgen de Bussumse honkballers komende week een druk programma voor de kiezen. Zoals gezegd staat de inmiddels tweemaal verregende ontmoeting met L&D Amsterdam opnieuw ingepland voor morgenavond (dinsdag 18 mei, aanvang: 19.30 uur). Vanaf donderdag nemen de Bussumers het drie keer op tegen Quick Amersfoort. Zowel donderdagavond als zondagmiddag wordt er in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum gespeeld. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar dan in Amersfoort. Donderdagavond begint het duel om 19.30 uur, zowel zaterdag als zondag beginnen de duels om 14.00 uur.

  In het kader van de pilot ‘Testen voor toegang’ zijn er komende twee weken toeschouwers welkom bij de wedstrijden in de Hoofdklasse Honkbal en de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse. Deze mogelijkheid is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het ministerie van VWS, NOC*NSF, de verenigingen en de KNBSB. Zo ook bij de wedstrijden die HCAW komende weken tegen Quick Amersfoort en Silicon Storks speelt.

  Bezoekers krijgen toegang tot de wedstrijden door een negatief corona-testbewijs te laten zien. Om toegang tot de wedstrijden te krijgen moeten de stappen voor ‘Testen voor toegang’ worden doorlopen. Vooraf dient een kaartje te worden gereserveerd. Voor thuiswedstrijden van HCAW kan dat hier. Bij HCAW zijn de kaarten voor de wedstrijden die deel uitmaken van deze pilot gratis verkrijgbaar. Via Testen voor Toegang dient na het aanvragen van een kaartje een (gratis) testafspraak te
  worden gemaakt. Bij een negatieve testuitslag krijgt men toegang tot de wedstrijd.