• HCAW te sterk voor Quick Amersfoort

  Afgelopen dagen waren de honkballers van HCAW tweemaal te sterk voor Quick Amersfoort. Donderdagavond werd er met 3-1 gewonnen, zondag eindigde de wedstrijd met een 4-0 overwinning voor de ploeg van Roy Berrevoets. Vanwege langdurige regen werd het duel van zaterdag afgelast. Die ontmoeting wordt morgenavond (dinsdag 25 mei, 19.30 uur) ingehaald.

  Beide wedstrijden tegen Quick Amersfoort stonden in het teken van de pilot ‘Testen voor toegang’. Dankzij deze pilot zijn er twee weken lang weer toeschouwers welkom bij de wedstrijden in de Hoofdklasse Honkbal en de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse. Deze mogelijkheid is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het ministerie van VWS, NOC*NSF, de verenigingen en de KNBSB. Bezoekers krijgen bij HCAW toegang tot de wedstrijden door een negatief corona-testbewijs te laten zien.

  Terugkijkend op de eerste helft van deze pilot kan worden geconcludeerd dat het experiment tot nu toe een groot succes is. Donderdagavond maakten ruim veertig toeschouwers gebruik van de mogelijkheid om de wedstrijd live te bekijken. Zondag kwamen zelfs ruim honderddertig supporters naar de Bussumse vallei. Voor velen van hen was het een feestje van weerzien met oude bekenden.

  Ook voor de komende serie van drie wedstrijden tegen Silicon Storks is er in het kader van de genoemde pilot publiek welkom bij de wedstrijden van HCAW. Om toegang tot de wedstrijden te krijgen moeten de stappen voor ‘Testen voor toegang’ worden doorlopen.
  Vooraf dient een kaartje te worden gereserveerd. Voor thuiswedstrijden van HCAW kan dat via www.HCAW.nl/tickets. Bij HCAW zijn de kaarten voor de wedstrijden die deel uitmaken van deze pilot gratis verkrijgbaar. Via www.testenvoortoegang.nl dient na het
  aanvragen van een kaartje een (gratis) testafspraak te worden gemaakt. Bij een negatieve
  testuitslag krijgt men toegang tot de wedstrijd.

  Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondag word er in Bussum gespeeld. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar dan in Kijkduin. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.