• HCAW nog altijd ongeslagen!

    De honkballers van HCAW kennen een uitzonderlijk goede seizoenstart. Nadat het eerder Hoofddorp Pioniers, DSS/Kinheim, Quick Amersfoort en Twins Oosterhout niet lukte om HCAW te verslaan was het afgelopen weekeinde de beurt aan promovendus RCH Memorie Sieraden om een poging te doen de Bussumse zegereeks te stoppen. Daarin gingen de Heemstedelingen donderdagavond voortvarend van start. Na anderhalve inning keek HCAW tegen een 0-4 achterstand aan. Na de tweede Bussumse slagbeurt was de stand alweer in evenwicht (4-4) en in het restant van de wedstrijd denderden de Bussumers naar een klinkende overwinning: 12-5. Ook zaterdag bood het team van RCH Memorie Sieraden goed partij. In Heemstede bleef het tot en met de laatste bal spannend. Uiteindelijk stapte HCAW, met een 4-6 eindstand, als winnar van het veld. Zondag was bij de promovendus de pijp leeg en boekte de Bussumse ploeg, die dit seizoen onder leiding staat van Hoofdcoach Danny Rombley, een eenvoudige zege. Dat deze vijftiende (gewonnen) wedstrijd van het seizoen een15-0 eindstand kent is een bijzonder detail.

    Ook in een ander opzicht was de vijftiende wedstrijd van het seizoen een bijzondere. Met de 15-0 overwinning weet HCAW zich namelijk verzekerd van plaatsing bij de Top-4 in de volgende ronde. Deelname aan de Vervolgcompetitie Bovenste-4 (zoals de tweede ronde officieel heet) kan Danny Rombley en zijn mannen nu al niet meer ontgaan. In deze tweederonde van het reguliere seizoen wordt een deel van de in de eerste ronde behaalde punten meegenomen. Dat maakt de laatste twee weken van de eerste ronde, waarin HCAW achtereenvolgens L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus treft, nog van groot belang. Kort gezegd komt het er op neer dat hoe meer wedstrijden er in die laatste twee weken door HCAW gewonnen worden hoe beter de Bussumers de tweede ronde ingaan.

    Voordat het zover is staan er komende week eerst nog drie ontmoetingen met Storks op het programma. Omdat Storks (nog) niet over een eigen lichtinstallatie beschikt treffen beide teams elkaar komende donderdag in het stadion van Curaçao Neptunus in Rotterdam (aanvang 19.30 uur). Zaterdag verplaatst het circus zich dan naar Bussum om de serie dan vervolgens zondag in Kijkduin af te sluiten. Zaterdag begint de wedstrijd om 14.00 uur, zondag een half uurtje later.