• HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus

    De honkballers van HCAW hebben deze week goede zaken gedaan door regerend landskampioen L&D Amsterdam twee keer knap te verslaan. Omdat de weergoden donderdag roet in het eten gooiden startte de serie tussen beide partijen pas op vrijdag. Mede dankzij een snelle voorsprong (0-4 na één inning) wonnen de Bussumers vrijdagavond uiteindelijk vrij gemakkelijk: 1-8. Zaterdag kregen de in groten getale in Bussum aanwezige supporters een spannender duel voorgeschoteld. Lang ging de strijd gelijk op. Uiteindelijk maakte een tweehonkslag van Julian Goins in de achtste inning het verschil. Met deze rake klap stelde Goins achtereenvolgens Jules Cremer en Max Draijer in staat de thuisplaat te bereiken: 2-0. Ook een dag later ging de strijd gelijk op. Ditmaal waren het echter de Amsterdammers die uiteindelijk aan het langste eind trokken: 3-1.

    Met de twee overwinningen blijft HCAW in het spoor van L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus. Beide ploegen leiden in de Vervolgcompetitie Top-4 nu met tweeëntwintig punten. HCAW volgt met twee punten minder. Met acht punten volgt Twins Oosterhout op gepaste afstand.

    Vanwege de Honkbalweek Haarlem ligt de competitie de komende twee weken stil, maar het restant van Vervolgcompetitie Top-4 belooft spannend te worden. Met nog negen wedstrijden te spelen (alle teams ontmoeten elkaar nog drie keer) is de strijd om de bovenste twee plaatsen nog volledig open. Plaatsing bij de Top-2 betekent rechtstreekse plaatsing voor de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap.

    De Vervolgcompetitie Top-4 krijgt op donderdagavond 21 juli een vervolg. HCAW krijgt dan bezoek van Twins Oosterhout. In de
    weken daarna volgen nog ontmoetingen met achtereenvolgens Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam.