• HCAW ook te sterk voor RCH-Pinguïns

  Afgelopen week waren de honkballers van HCAW driemaal te sterk voor RCH-Pinguïns. De ploeg uit Heemstede maakte het de ploeg van Hoofdcoach Danny Rombley, vooral in het weekeinde, wel lastiger dan de eerdere tegenstanders. Woensdagavond werd nog een vrij eenvoudige zege geboekt: 0-9. Zaterdag was er een verlenging nodig voordat de punten konden worden bijgeschreven: 3-2 (10 innigs) en ook zondag bleef het tot het einde toe een wedstrijd: 4-6.

  Met international Lars Huijer op de heuvel, die RCH-Pinguïns woensdagavond in zeven innings slechts één honkslag en één keer een vrije loop toestond, bouwde de Bussumse slagploeg al vanaf de eerste inning aan een voorsprong. Hoogtepunt van de wedstrijd was de driepuntenhomerun van Victor Draijer die, in de zesde inning, de voorsprong in één klap verdubbelde van 0-3 naar 0-6. Uiteindelijk won HCAW de wedstrijd woensdagavond met 0-9.

  In de Bussumse Rob Hoffmann Vallei moest de Bussumse slagploeg het zaterdag opnemen tegen international Jan Carlos Sulbaran, In zes innings stond hij HCAW zes honkslag, één vrije loop en één punt toe. Dat punt werd gescoord in de vierde inning. Nadat Shurman Marlin, dit seizoen overgekomen van Twins Oosterhout, zelf een honkslag had geslagen brachten Jair van Borkulo en Kevin Dirksen hem op het derde honk. Dankzij een wilde worp kon Marlin vervolgens de 1-0 aantekenen. Een inning later kwam RCH-Pinguins echter al weer op gelijke hoogte en weer twee innings later nam de ploeg uit Heemstede zelfs de leiding: 1-2. In de achtste slagbeurt was het Julian Goins die de stand weer in evenwicht bracht. Met een honkslag sloeg hij Van Borkulo over de thuisplaat: 2-2. De beslissing viel uiteindelijk in de tiende inning, de eerste inning van de verlenging. Twee honkslagen, een opofferingsstootslag en opnieuw on honkslag zorgden voor het winnende punt: 3-2!

  Zondag liep HCAW, in de derde slagbeurt, weg bij de gastheren uit Heemstede: 0-5. Bij een 1-6 tussenstand lieten ze ze in de zeven inning toch terugkomen (4-6) waardoor het tot het einde toe een wedstrijd bleef. Eindstand: 4-6.

  Komende week staat voor HCAW de belangrijke serie met Curaçao Neptunus, verliezend finalist van de Holland Series van vorig seizoen, op het programma. Net als de Bussumse honkballers zijn de Rotterdammers nog ongeslagen. Waar HCAW achttien punten haalde uit negen wedstrijden, haalde Curaçao Neptunus er drieëntwintig uit twaalf duels. Alleen afgelopen zaterdag deelden de Rotterdammers de punten met Twins Oosterhout (3-3, twaalf innings)

  In verband met Nationale Dodenherdenking begint ook de serie tegen Curaçao Neptunus een dag eerder dan te doen gebruikelijk. Op woensdag 3 mei staan beide ploegen in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei tegenover elkaar (aanvang: 19.30 uur). Ook de wedstrijd van aanstaande zaterdag, 6 mei, kent een afwijkende starttijd. Net als woensdag wordt ook die wedstrijd ´s avonds gespeeld, aanvang 19.30 uur. Zondag 7 mei wordt de serie ontmoetingen tussen beide ploegen afgesloten met een wedstrijd in Bussum. Deze wedstrijd begint wel gewoon om 14.00 uur.