• HCAW twee keer te sterk voor Amsterdam Pirates

    Vlak nadat de honkballers van HCAW vorige week zaterdag geschiedenis schreven door, voor het eerst in de historie van de club, de Baseball European Champions Cup (voorheen de EuropaCup I) te winnen stond afgelopen donderdag de hervatting van de Nederlandse competitie alweer op het programma.

    In de Vervolgcompetitie Bovenste-4, oftewel het tweede deel van de reguliere competitie, strijdt de kersverse Europees Kampioen samen met Curaçao Neptunus, Amsterdam Pirates en RCH-Pinguïns voor rechtstreekse plaatsing voor de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De Vervolgcompetitie Bovenste-4 bestaat uit een serie van zevenentwintig wedstrijden. Ieder team treft elkaar deze ronde dus maar liefst negen keer. De nummers één en twee van de Vervolgcompetitie Bovenste-4 plaatsen zich uiteindelijk rechtstreeks voor de Play-Offs. De andere twee teams strijden met de nummers vijf en zes om de overgebleven twee plaatsen in de Play-Offs.

    De honkballers van HCAW zijn goed begonnen aan deze serie van zevenentwintig wedstrijden. Zowel donderdagavond (het werd 0-6 in Amsterdam) als zaterdag (in Bussum werd het 3-1) werd Amsterdam Pirates verslagen. Alleen zondagmiddag moesten de Bussumers een nederlaag incasseren: 5-1. Omdat ieder team de helft van het aantal in de eerste ronde behaalde punten heeft meegenomen bezet HCAW nu, met vijfentwintig punten, de tweede plaats. Met nog vierentwintig wedstrijden te spelen heeft Amsterdam Pirates zes punten minder. Met zevenentwintig punten gaat Curaçao Neptunus op dit moment aan de leiding.

    Komende week staat er voor de Europees Kampioen een drieluik met Curaçao Neptunus op het programma. Vanwege een huldiging door de Gemeente Gooise Meren, die op zaterdag 24 juni plaatsvindt, ziet het programma voor die serie er iets anders uit als te doen gebruikelijk. Aanstaande donderdag (22 juni) reist HCAW af naar Rotterdam, alwaar vanaf 19.30 uur zal worden gespeeld. Zowel zaterdag 24 als zondag 25 juni spelen de heren van HCAW dan een thuiswedstrijd. Beide wedstrijden beginnen om 14.00 uur.