• Strijd om tweede plaats blijft spannend

  In de strijd om de tweede plaats op de ranglijst zijn de honkballers van HCAW er dit weekeinde niet in geslaagd om verder afstand te nemen van Amsterdam Pirates. In een serie met drie directe confrontaties tussen beide ploegen trokken de Amsterdammers twee keer aan het langste eind. HCAW keerde één keer met de punten huiswaarts. Daarmee kropen de Amsterdammers dus zelfs twee punten dichterbij.

  Hoewel twee van de drie eindstanden anders doen vermoeden waren de verschillen tussen beide partijen dit weekeinde klein. Amsterdam Pirates won zowel vrijdagavond (4-9) als zondagmiddag (1-6), de Bussumers namen zaterdagmiddag de punten mee uit Amsterdam: 1-2.

  Door deze resultaten blijft de strijd om de tweede plaats in de Vervolgcompetitie Bovenste-4 komende weken ongemeen spannend. Met nog zes wedstrijden te spelen heeft HCAW nu nog twee punten voorsprong op Amsterdam Pirates. Beide teams spelen nog drie wedstrijden tegen Curaçao Neptunus en RCH-Pinguins.

  Net als de eerste plaats in de Vervolgcompetitie Bovenste-4 geeft de tweede plaats recht op rechtstreekse plaatsing voor de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De nummers drie en vier strijden met de nummers vijf en zes om de overgebleven twee plaatsen in de Play-Offs.

  Koploper Curaçao Neptunus heeft zich dit weekeinde verzekerd van de eerste plaats in de Vervolgcompetitie Bovenste-4. De Rotterdammers zijn, met nog zes wedstrijden te spelen, niet meer in te halen. Daarmee weten zij zich ook zeker van deelname aan het EuropaCup toernooi van volgend seizoen. Het andere ticket voor deelname aan de EuropaCup is voor de landskampioen. Mocht het zo zijn dat de landskampioen en de winnaar van de Vervolgcompetitie Bovenste-4 dezelfde zijn krijgt de verliezend finalist het tweede deelname-bewijs voor het EuropaCup toernooi.

  Komende week staan er voor HCAW drie ontmoetingen met Curaçao Neptunus op het programma. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag wordt er in het Rotterdamse Familiestadion gespeeld. Tussendoor ontmoeten beide teams elkaar dan zaterdag in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur. In de andere serie wedstrijden in de Vervolgcompetitie Bovenste-4 treffen Amsterdam Pirates en RCH-Pinguins elkaar.