• HCAW deelt de punten met Neptunus

    In een week waarin de Weergoden de Hoofdklasse Honkbal flink parten hebben gespeeld deelden de honkballers van HCAW de punten met koploper Curaçao Neptunus. Nadat de ontmoeting van donderdagavond, vanwege het slechte weer, geen doorgang kon vinden kruisten beide teams vrijdagavond in Rotterdam de degens. In een wedstrijd waarin beiden ploegen lieten zien weinig voor elkaar onder te doen bleef het spannend tot de laatste bal. Onder meer dankzij twee punten in de negende inning keerde HCAW met de overwinning huiswaarts: 3-2.

    Hoewel de eindstand wellicht anders doet vermoeden gaven beide ploegen elkaar in de wedstrijd van zaterdag ook weinig ruimte. Via punten in de vijfde en zesde slagbeurt namen de Rotterdammers de leiding (0-3), maar één inning later werd dat door de Bussumers rechtgezet: 4-3. In de negende inning waren het echter weer de gasten die de leiding overnamen: 4-5. Een homerun van Delano Selassa in de gelijkmakende negende slagbeurt zorgde voor 5-5 en maakte daarmee een verlenging noodzakelijk. Toen de Rotterdammers in de elfde inning voor de derde keer op voorsprong kwamen moest de ploeg van Hoofdcoach Danny Rombley het antwoordt schuldig blijven en zo namen de Rotterdammers naar een regenachtige zaterdagmiddag de punten mee huiswaarts: 5-8. Het duel van zondagmiddag verregende.

    Omdat het Nationale Team U23 deze week deelneemt aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk ligt de competitie in de Hoofdklasse Honkbal komende week stil. De verregende ontmoeting met Curaçao Neptunus zal om die reden ook pas worden ingehaald op dinsdag 15 augustus. Daarna volgt nog een serie wedstrijden met RCH-Pinguins als tegenstander.

    In Oostenrijk zal HCAW worden vertegenwoordigd door spelers Jeandro Tromp en Jair van Borkulo, die beide beiden deel uit maken van de selectie van het Nederlands Team U23. Daarnaast maakt HCAW Hoofcoach Danny Rombley deel uit van de staf van het team. In Oostenrijk is Rombley de Assistent-Coach van Bondscoach U23 Sidney de Jong.