• HCAW plaatst zich rechtstreeks voor de Play-Offs!

  In een zeer spannend slotweekeinde van de Vervolgcompetitie Bovenste-4 zijn de honkballers van HCAW er in geslaagd beslag te leggen op de tweede plaats op de ranglijst. Daarmee hebben de Bussumers zich rechtstreeks geplaatst voor de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. De strijd om de tweede plaats bleef spannend tot op het laatste moment, pas laat zondagmiddag viel de beslissing.

  Om tweede te kunnen worden moesten de Bussumse honkballers minimaal één punt meer halen uit de drie wedstrijden tegen RCH-Pinguïns dan naaste concurrent Amsterdam Pirates tegen Curaçao Neptunus. Amsterdam Pirates en HCAW begonnen het het slotweekeinde van de Vervolgcompetitie Bovenste-4 namelijk met een gelijk aantal punten (43), maar omdat de Amsterdammers deze tweede ronde vijf van de negen wedstrijden van HCAW hebben gewonnen waren de Amsterdammers (op onderling resultaat) licht in het voordeel.

  Zowel donderdagavond als zaterdagmiddag wonnen zowel Amsterdam Pirates als HCAW hun wedstrijden. HCAW versloeg RCH-Pinguïns respectievelijk met 2-12 (8 innings) en 0-13 (9 innings). Amsterdam trok met 0-10 (7 innings) en 3-2 aan het langste eind. Daarmee kwam de beslissing aangaande de tweede plaats op de ranglijst, voor HCAW, aan op de wedstrijden van zondag.
  In een snelle wedstrijd draaide HCAW in de allerlaatste slagbeurt een, in de vijfde inning opgelopen, 0-1 achterstand om in 2-1 winst! Met volle honken sloeg Delano Selassa een ground rule double waarmee hij Bob van der Meer en Jeandro Tromp in staat stelde om te scoren: 2-1!

  Tussen Amsterdam Pirates en Curaçao Neptunus viel de beslissing zondagmiddag ook in de allerlaatste slagbeurt. In de tweede helft van de negende inning draaide de Rotterdammers een 1-2 achterstand om in 3-2 winst. Dankzij deze overwinning van Curaçao Neptunus heeft HCAW twee punten meer dan Amsterdam Pirates, 49 om 47. Hierdoor ontloopt HCAW de Wild Card Serie met DSS/Kinheim, de nummer zes op de ranglijst, en is het niet mogelijk dat Curaçao Neptunus en HCAW elkaar treffen in de Play-Offs.

  Komende week speelt HCAW een Best-of-Three Serie tegen Curaçao Neptunus. Donderdagavond (aanvang 19.30 uur) wordt er in Rotterdam gespeeld, zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar dan in Bussum. Indien nodig verplaatst de serie zich dan zondagmiddag weer naar Rotterdam. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.
  Middels deze serie wordt bepaald wie de tegenstander wordt in de Play-Offs. De winnaar van deze serie treft de winnaar van de Wild Card Serie tussen RCH-Pinguïns en Twins Oosterhout. De verliezer treft of Amsterdam Pirates of DSS/Kinheim.